Wat eet je om in balans te blijven? - Eetdagboek Ayla

Diëtist PowerSlim
22 oktober 2018

Je hebt je doel behaald en je zit lekker in je vel. Maar dan.. wat eet je op een dag wanneer je niet meer strikt gebonden bent aan het PowerSlim programma, maar je wil nog wel graag een gezond en koolhydraatarm eetpatroon voortzetten?

We kijken een dagje mee met PowerSlim diëtist Ayla.

09.00 uur

In de ochtend ben ik altijd vrij druk en gaat het me prima af om wat later te ontbijten. Rond 8.30 uur ben ik op het werk en neem ik tussen 9 en 10 uur mijn ontbijt. Dit is meestal halfvolle kwark, met (PowerSlim Balance) muesli, een banaantje of ander fruit en mijn onmisbare Balance steviadruppels vanille. Op de dagen dat ik thuis ben met mijn dochtertje, dan eet ik meestal warme havermout met zonnebloempitten, hennepzaad, peer (of ander fruit) en wat kaneel. In het weekend vind ik het lekker om een eitje te bakken met champignons op een volkoren boterham met een beetje roomboter. Vandaag staat de halfvolle kwark, een banaan en PowerSlim Balance muesli met noten op het menu.

PowerSlim Balance muesli met noten

12.15 uur

Omdat ik vrij laat en stevig ontbijt, heb ik meestal geen behoefte aan een tussendoortje. Rond 12.15 uur gaan we lunchen. Mijn lunch is eigenlijk ook altijd heel verschillend. De ene keer heb ik een soepje gemaakt van verse groente en eet ik daarbij wat Balance crackers, rijstwafels of (geroosterd) volkoren brood met avocado, kipfilet en tomaat of hummus met een eitje en rucola. Als ik geen soep heb, dan eet ik er snackgroente bij zoals komkommer, worteltjes of tomaatjes om extra groente binnen te krijgen. Soms heb ik nog wat over van het diner van de vorige dag en eet ik dit op. Uiteraard zitten hier ook lekker veel groente bij. Soms heb ik nog trek en neem ik wat van de fruitschaal die een aantal dagen per week hier vers op het werk wordt bijgevuld. Vandaag heb ik een salade met falafelballetjes (nog over van gister), tomaatjes, beetje mayonaise en PowerSlim Balance crackers op het menu, waarvan één besmeerd met wat pompoen hummus.

Salade met PowerSlim Balance crackers

15.00 uur

Rond de middag begin ik toch vaak weer een beetje trek te krijgen. Ik zet dan meestal nog een kopje thee en pak wat walnoten of zonnebloempitten als tussendoortje. Anders vind ik het lastig vol te houden tot het avondeten en op deze manier krijg ik toch weer wat gezonde vetten binnen.

Tussendoortje walnoten

18.00 uur

Tussen 17.30 en 18.30 eet ik doordeweeks meestal mijn avondeten. Het liefst zo op tijd mogelijk, omdat mijn dochtertje van bijna 10 maanden natuurlijk geen zin heeft om daar lang op te wachten. Ook hier staan groente natuurlijk weer op nummer 1. De ene keer groente met vis of vlees, een andere keer met (zoete) aardappel, zilvervliesrijst of peulvruchten en weer een andere keer vegetarisch. Dan eet ik falafel of ei, want dat vind ik ook heel erg lekker. Op zondag is het stiekem vaak een pizza of iets anders makkelijk of ‘slechts’, want dat moet ook af en toe kunnen. Op de andere dagen kook ik zoveel mogelijk vers en zonder pakjes en zakjes. Pas heb ik een heel lekker recept voor kip-kerrie gekregen en dit staat nu dus regelmatig op het menu.

Kip kerrie

20.30 uur

In de avond heb ik niet altijd nog honger, maar heb ik wel vaak zin in een stukje chocolade. De ene keer neem ik pure chocolade met minimaal 70 of 99 procent cacao en de andere geniet ik van een stukje PowerSlim Balance chocolade met crispy stukjes erin.

PowerSlim Balance Crispy melkchocolade tablet

Dit keer was het mijn beurt, volgende week kijken we een dagje mee met mijn collega Anne.

Ervaringen van PowerSlimmers
Miranda Kemp, 36 jaar uit Montfoort "Ik heb nu veel meer structuur in mijn eetpatroon*"

Ik plan nog steeds voor een hele week het avondeten. Ik doe nu één keer per week boodschappen en haal alleen de boodschappen die op mijn lijstje staan.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Tatiana Voorbrood, 40 jaar uit Moordrecht "Ik ga zelfverzekerd de zomer in!*"

Ik heb van mijn coach geleerd anders te eten, en niet minder. Te genieten en toch in balans te blijven. Ik voel me veel beter en lekkerder in mijn vel dan ooit. Dat gun ik iedereen!

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>