Winkelwagen
Terug
2 oktober 2014

Superfoods! Wat zijn dat nou eigenlijk?!

Superfoods worden steeds populairder. Met name bij het ontbijt zijn de Superfoods populair. Maar wat zijn Superfoods nou eigenlijk?

Superfoods worden steeds populairder. Sinds de trend vanuit Amerika is overgewaaid naar Nederland gebruiken steeds meer mensen Superfoods. Met name bij het ontbijt zijn de Superfoods populair, vooral de Goji bessen, Acai bessen en Chia zaden zijn veel gebruikte producten. Maar wat zijn Superfoods nou eigenlijk?

Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan gezonde voedingsstoffen. De meeste gezonde voedingsmiddelen hebben 2 of 3 bijzondere eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn, Superfoods bevatten vaak 12 of meer bijzondere eigenschappen. Het unieke en tevens kenmerkende aan Superfoods is dat deze voedingsmiddelen enorm rijk zijn aan mineralen, vitaminen, aminozuren en antioxidanten. Of Superfoods met recht deze naam draagt is de vraag. Natuurlijk gaat het altijd om de variatie aan voedingsmiddelen die je eet, maar bepaalde voedingsmiddelen hebben wel degelijk hele bijzondere en krachtige eigenschappen.

De PowerSlim Antioxidanten bevatten de Superfoods Acai bessen, Wolfberry fruit en brandnetel. Deze Superfoods hebben een hoge concentratie aan antioxidanten en hebben de volgende werking op het lichaam;

Acai bessen geven energie, zorgen voor een betere slaapcycli, zijn goed tegen veroudering en zorgen voor een gezond hart.

Wolfberry fruit, beter bekend als Goji bessen, helpt bij de vertraging van het ouderdomsproces en behoort daarmee tot de natuurlijke antiverouderingsmiddelen. Verder hebben de bessen een beschermende werking op de lever, zorgen ze voor een gezond hart en geven ze een flinke boost vitamine C. De Goji bes staat bekend om het ondersteunen en verbeteren van het immuunsysteem en onderzoeken hebben bewezen dat de bessen stoffen bevatten die kankercellen in het lichaam kunnen bestrijden.

Brandnetel bevat veel goede stoffen die een positieve invloed op het lichaam hebben. Ze bevatten veel ijzer waardoor het goed werkt tegen vermoeidheid, lusteloosheid en bij bloedarmoede. Brandnetel werkt reinigend. De plant is een goede ondersteuning tijdens het afvallen vanwege de aanwezigheid van histamine. Het histamine in de plant versnelt de spijsvertering. Het is tevens effectief tegen diarree en winderigheid en zorgt voor een goede balans in je darmen.

Antioxidanten is een verzamelnaam voor de vitamines E en C, de spoorelementen seleen en zink en bioactieve stoffen. Ze helpen tegen oxidatie beschadiging van cellen of weefsels. Oxidatie in het lichaam is een normaal proces. Hierbij kan schade aan cellen en weefsels ontstaan, met op den duur mogelijk zelfs hart- en vaatziekten, kanker en schade aan het zenuwstelsel tot gevolg.


Lees ervaringsverhalen
Linda en Miranda, 35 jaar uit Nijkerk "We kijken weer trots in de spiegel*"

Steeds vaker keek ik in de spiegel en dacht ik: ‘Vandaag ga ik beginnen’. Maar het begin maken lukte me niet. ‘Ach.. dat ene koekje maakt nu ook niet meer uit’ dacht ik dan.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Mandy Bijl, 47 jaar uit Woerden "Ik ben super blij dat ik gestart ben met het programma!*"

Het is voor mij nu veel gemakkelijker om op gewicht te blijven. Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen. En als het toch een keer wat minder gaat, dan is mijn coach maar een berichtje of telefoontje van mij verwijderd.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer

div> div> div>
Terug naar overzicht