Winkelwagen
Terug
21 november 2022

Sinterklaas tips

Sinterklaas is weer in het land. Wij bieden je graag een hoop tips en recepten om verantwoord het sinterklaasfeest door te komen!

Sinterklaas is weer in het land, hij komt vanuit de Spaanse kant. Hij heeft wat lekkers meegenomen, ook voor jou is hij niet voor niks gekomen. Want in deze tijd van snoep-in-de-schoen, is het moeilijk om aan de lijn te doen. Maar PS. food & lifestyle biedt de kans, eindelijk je leven weer in balans. Hier enkele tips voor tijdens deze dagen, zodat je maag niet begint te knagen.

Tips voor fase 1

1. Warme chocolademelk is altijd een succesnummer tijdens het Sinterfeest. Verwen jezelf met de PS. food & lifestyle warme drank chocolade.

2. Een tip om deze drank extra smakelijk te maken is om een snufje kaneel toe te voegen of slagroom met zoetstof en speculaaskruiden.

3. De PS. food & lifestyle biscuitjes speculaas zijn een goed alternatief voor de koolhydraatrijke Sinterklaas lekkernijen.

4. Snijd een aantal PS. food & lifestyle repen in mooie driehoekjes. Dit staat feestelijk op tafel en je verrast iedereen met deze verantwoorde lekkernijen.

5. Presenteer de PS. food & lifestyle chocoladeparels in mooie schaaltjes. Dit is het perfecte alternatief voor de chocolade pepernoten.

6. Vier je Sinterklaas met vrienden of familie en staat er een uitgebreid diner op de planning? Kook dan een lichte maaltijd met een ruime hoeveelheid groente en voldoende vlees of vis.

7. Zorg dat je niet met honger voor grote verleidingen komt te staan. Wanneer je weet dat er heel wat lekkers voorbij komt, neem dan van te voren een PS. food & lifestyle product. Dit geeft je een verzadigd gevoel en zo kun je de verleidingen beter weerstaan.

8. Trakteer jezelf op een van de Sinterklaasrecepten, hierdoor ontzeg je jezelf niks en ervaar jij ook een extraatje.

Vergelijking Sinterklaas lekkernijen

Om je wat meer inzicht te geven hebben we de voedingswaarden van Sinterklaas snoepgoed vergeleken met producten en recepten van PS. food & lifestyle. Een goede motivatie om te kiezen voor de lekkere maar verantwoorde varianten!

Tips voor fase 3

Nu je jouw streefgewicht hebt behaald, wil je deze natuurlijk behouden. Dat betekent dat je niet alles weer onbeperkt kunt eten. Al dat lekkers van onze lieve Sint bevat de nodige calorieën en koolhydraten. Kies daarom voor een lekkernij die je écht lekker vindt, maar let hierbij wel op de hoeveelheden. Maak gedurende de dag verantwoorde keuzes, zodat je extra kunt genieten van jouw favoriete Sinterklaasproduct!

Hieronder enkele tips om deze dagen ongeschonden door te komen.

  1. Bereid jezelf voor op het Sinterklaasavondje door de rest van de dag verantwoorde keuzes te maken.
  2. Zorg dat je voedingspatroon in balans is. Weet je dat je ‘s avonds een Sinterklaas lekkernij gaat nemen? Laat die dag dan de zetmeelporties achterwege. Kies voor mager vlees of vis met groente en drink bij de avondmaaltijd geen alcohol of frisdrank. Hierdoor heb je ‘s avonds meer ruimte voor een extraatje.
  3. De verstandigste keuze is natuurlijk om helemaal geen Sinterklaas lekkernijen te pakken, maar dat kan best lastig zijn. Wil je toch iets nemen van al dat lekkers? Maak dan voor jezelf de afweging: wat voor snoepgoed neem ik? Wanneer neem ik dit? En hoeveel neem ik hiervan? Houd jezelf dan wel aan de gemaakte afspraken.
  4. Beweeg wat meer deze dagen. Maak bijvoorbeeld een lange wandeling om de eventuele overtollige calorieën te verbranden. Heerlijk, om daarna met tintelende wangen lekker op de bank te kruipen.
  5. Wat is lekkerder dan na een stevige wandeling in de frisse buitenlucht, een warme chocolademelk te drinken? Een verantwoord alternatief is de drank warme chocolade van PS. food & lifestyle. Heb je deze niet in huis? Maak het dan zelf met volle melk, een lepel cacaopoeder en wat vloeibare stevia.
  6. Bang dat je te veel gaat snoepen? Maak dan één van onze heerlijke recepten voor Sinterklaas lekkernijen. Zo kan je alsnog snoepen, maar dan verantwoord.

Recepten

Dessert karamel toffee met speculaaskruiden

Fase 1

Sint schuimpjes

Fase 1

Sinterklaastoetje en pannenkoektorentjes (de recepten vind je in het e-book hieronder)

Fase 1

Download ons e-book inclusief Sinterklaastips en lekkere receptjes.

Download hier de PS. Sinterklaastips

Lees ervaringsverhalen
Linda en Miranda, 35 jaar uit Nijkerk "We kijken weer trots in de spiegel*"

Steeds vaker keek ik in de spiegel en dacht ik: ‘Vandaag ga ik beginnen’. Maar het begin maken lukte me niet. ‘Ach.. dat ene koekje maakt nu ook niet meer uit’ dacht ik dan.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Mandy Bijl, 47 jaar uit Woerden "Ik ben super blij dat ik gestart ben met het programma!*"

Het is voor mij nu veel gemakkelijker om op gewicht te blijven. Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen. En als het toch een keer wat minder gaat, dan is mijn coach maar een berichtje of telefoontje van mij verwijderd.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Terug naar overzicht