Winkelwagen
Terug
Diëtist PS. food & lifestyle
25 januari 2023

PS. food & lifestyle, kan dat ook als je vegetariër bent?

Er zijn genoeg lekkere mogelijkheden om het PS. food & lifestyle programma vegetarisch te volgen. We geven je tal van lekkere opties en een voorbeeld dagmenu.

Je hoort tegenwoordig steeds vaker dat mensen er bewust voor kiezen om een aantal dagen per week vegetarisch te eten of zelfs volledig overstappen op een vegetarisch voedingspatroon. In het begin kunnen er dan best wel wat vragen naar boven komen. Een veel gestelde vraag die wij krijgen is: kan ik het PS. food & lifestyle programma volgen als ik geen vlees en/of vis eet?

Ik kan je alvast vertellen dat dat gelukkig geen probleem is! Er zijn genoeg lekkere mogelijkheden om het PS. food & lifestyle programma vegetarisch te volgen. Het is zelfs hartstikke makkelijk, omdat de producten boordevol eiwitten zitten en het dus helemaal niet nodig is om vlees of vis bij je maaltijd te eten.

De producten van PS. food & lifestyle

Het grootste gedeelte van het PS. food & lifestyle assortiment is vegetarisch, waardoor je als vegetariër zorgeloos kunt genieten. Wil je graag weten welke producten niet vegetarisch zijn? Bij je PS. food & lifestyle coach kun je de allergenenlijst opvragen, daarop staan deze producten vermeld.

Hieronder geven we voor ieder eetmoment van de dag een aantal lekkere, vegetarische opties.

Het ontbijt

Het ontbijt is vaak niet lastig om vegetarisch te eten. Schrap de vleeswaren op je boterham en er zijn genoeg andere lekkere opties die over blijven. Hieronder geven we je enkele lekkere ontbijtsuggesties met de PS. food & lifestyle producten, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.

  • Het PS. food & lifestyle croissantje met zelfgemaakte eiersalade of de PS. food & lifestyle chocolade hazelnootpasta of aarbeienjam
  • Magere kwark met PS. food & lifestyle granola of muesli
  • De PS. food & lifestyle ontbijtkoek (met een dun laagje roomboter)
  • Kies één van de vier verschillende soorten PS. food & lifestyle crackers met smeerkaas 20+
  • Een lekker warm schaaltje PS. food & lifestyle havermout met kaneel

De lunch

De lunch wordt vaak al iets meer een uitdaging. Veel mensen kiezen vleeswaren voor op brood of eten een salade met stukjes kip of gerookte zalm. Maar gelukkig zijn ook hier genoeg lekkere opties om vegetarisch te lunchen. Wat dacht je van:

Rijk belegde crackers met ei, avocado en tomaat?

Of een heerlijke kom venkel-preisoep met crackers:

Andere opties zijn:

  • food & lifestyle sesam lijnzaadbrood: 1 snee met roomkaas light en komkommer en 1 snee met PS. food & lifestyle aardbeienjam
  • Tosti van een PS. food & lifestyle Mediterraans broodje met smeerkaas 20+, tomaat en ui
  • Boerenomelet van de PS. food & lifestyle omelet met kruiden met groente naar keuze
  • Crackers van PS. food & lifestyle met hüttenkäse, radijsjes en een halve avocado
  • Salade met gegrilde courgette, tomaat, avocado en de PS. food & lifestyle toastjes
  • food & lifestyle toast classic met roerei en gebakken champignons

Tussendoor

Heel veel keuze! Wat dacht je van:

  • Diverse repen, zoals de chunky karamel, crispy appel of rode vruchten reep. Ideaal om mee te nemen naar je werk.
  • Zoete snacks, zoals de Italiaanse bosbes biscuit, het frambozencakeje of de vanille wafels voor bij de koffie.
  • Hartige snacks, zoals kaaskoekjes, de Parmezaan-rozemarijn snack of paprikachips voor ’s avonds op de bank.

Het diner

Het diner wordt vaak gezien als het ‘lastigste’ moment van de dag voor vegetariërs. Veel mensen zijn namelijk gewend om vlees of vis bij hun maaltijd te nemen. Maar, gelukkig hoeft dit niet per se tijdens het PS. food & lifestyle programma. Want zoals ik al zei bevatten de producten van PS. food & lifestyle voldoende eiwitten en zijn daarmee uiterst geschikt voor vegetariërs.

Waarom? Als vegetariër is het soms lastig om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Dit komt doordat vlees en vis belangrijke bronnen zijn van eiwitten en deze producten niet gegeten worden. Eiwitten zorgen voor een vullend gevoel en zorgen er daarnaast voor dat je je spiermassa behoud. Wanneer je vlees en vis uit je maaltijd weglaat wordt het lastiger een andere eiwitbron te vinden.

Tijdens het PS. food & lifestyle programma is dit geen probleem. Je kunt natuurlijk kiezen voor twee eieren, een portie zuivel of bijvoorbeeld tofu, maar je kunt ook een product van PS. food & lifestyle aan je maaltijd toevoegen om toch voldoende eiwitten binnenkrijgen. Denk aan de penne, fusilli of sojarijst.

Een heerlijk recept met de PS. food & lifestyle penne is de lekkere groentepasta

Groentepasta

Of wat dacht je van noodles met tofu en rode kool?

Hier nog een aantal lekkere gerechten voor het diner:

Of kijk eens tussen de overige vegetarische recepten op onze website. Genoeg lekkere inspiratie!

En een vleesvervanger?

Vlees en vis bevatten van nature bijna geen koolhydraten. Wanneer het afvallen wat langzamer gaat of wanneer je lastig in ketose komt dan kun je het beste zo veel mogelijk kiezen voor een PS. food & lifestyle product in combinatie met groentes in plaats van een vleesvervanger in combinatie met groentes. Vleesvervangers bevatten namelijk een stuk meer koolhydraten en kunnen ervoor zorgen dat het afvallen minder soepel verloopt.

Mocht je wel een keer voor een vleesvervanger willen gaan, vraag dan bij jouw coach eens naar de lijst met vleesvervangers. Daarop staan toegestane vleesvervangers per fase. Het vegetarische schap in de supermarkt wordt namelijk steeds uitgebreider, met bijvoorbeeld vegetarisch gehakt of een vegetarische hamburger. Lekker om een keer te variëren. Let wel op met gepaneerde vleesvervangers, deze zijn tijdens het PS. food & lifestyle programma niet toegestaan, maar je kunt ze over het algemeen ook beter vermijden. Het paneerlaagje bevat namelijk vaak veel koolhydraten en zuigt zich vol met bereidingsvet dat je gebruikt, waardoor je extra calorieën binnenkrijgt.

 Inspiratie voor een dagmenu

Ontbijt: flensjes appel-karamel met aardbeienjam
Tussendoor: mango smoothie ready to go
Lunch: meerzaden bolletje met ei en tomatensalsa
Tussendoor: frambozencake
Diner: gevulde portobello met truffelrisotto

Zoals je ziet is het geen enkel probleem om het PS. food & lifestyle programma vegetarisch te volgen! Laat je inspireren door de lekkere recepten en geniet van de heerlijke tussendoortjes. Nieuwsgierig geworden? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met een coach bij jou in de buurt.

Lees ervaringsverhalen
Linda en Miranda, 35 jaar uit Nijkerk "We kijken weer trots in de spiegel*"

Steeds vaker keek ik in de spiegel en dacht ik: ‘Vandaag ga ik beginnen’. Maar het begin maken lukte me niet. ‘Ach.. dat ene koekje maakt nu ook niet meer uit’ dacht ik dan.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Mandy Bijl, 47 jaar uit Woerden "Ik ben super blij dat ik gestart ben met het programma!*"

Het is voor mij nu veel gemakkelijker om op gewicht te blijven. Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen. En als het toch een keer wat minder gaat, dan is mijn coach maar een berichtje of telefoontje van mij verwijderd.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Terug naar overzicht