Mijn PowerSlim week 4

Diëtist PowerSlim
3 mei 2016

Deze week wordt een uitdaging op dieetgebied! Woensdag is het Koningsdag én vier ik mijn verjaardag. En donderdag vertrek ik samen met mijn moeder en zussen voor 5 dagen naar Zuid-Frankrijk voor een minivakantie.

Maandag lunch ik met de ham-prei quiche die ik zaterdag heb gemaakt, ideaal en lekker. Als avondeten maak ik een wrap gevuld met tonijn uit blik, rode ui, kappertjes en Boursin Cuisine light. Ook maak ik ’s avonds alvast soep voor de komende dagen. Deze keer wordt het witlofsoep met gerookte zalmreepjes.

Dinsdag Lunch: witlofsoep en zalmwrap met gerookte zalm, sla en Boursin light. ’s Avonds asperges van de boer met ham en ei. Ik maak ’s avonds ook 2 soorten gebak voor mijn verjaardag morgen. Eén normale Monchoutaart en één PowerSlim kwarktaart. De bodem maak ik van PowerSlim speculaas biscuitjes, het moet natuurlijk een oranje taart worden dus de vulling maak ik van 2 liter kwark en 4 zakjes perzik mangodrank en wat gelatine om het op te laten stijven. Ik gebruik wel volle kwark, dat geeft een romige smaak.

Woensdag, Koningsdag én mijn verjaardag. Die is eigenlijk pas 30 april wat vroeger Koninginnedag was, en omdat ik gewend ben mijn verjaardag op deze feestdag te vieren houd ik dat erin. Eerst koffie en gebak bij mij en daarna met z’n allen de stad in. De suikervrije PowerSlim taart is bijna net zo in trek als de gewone Monchoutaart :)

Verder zorg ik voor voldoende koolhydraatarme hapjes zoals miniknakworstjes, kaasblokjes, komkommer en nootjes. Wat ik ook ontdekte in de supermarkt: knabbelspek en knabbelbacon. Je moet ervan houden maar het is knapperig als chips maar dan bijna zonder koolhydraten.

Voor de kindjes aanmaaklimonade zonder suiker en kunstmatige zoetstoffen met Stevia. Gelukkig verbetert het aanbod van de supermarkten hierin! Zelf vermijd ik suiker omdat ik er heilig overtuigd van de gezondheidseffecten en het voelt niet goed om mensen waar ik om geef en al helemáál kinderen, dan wel allerlei suikerrijke producten voor te schotelen.

Donderdag vertrekken we om 7.00 u ’s ochtends naar Zuid-Frankrijk. Voor onderweg heb ik een hele tas gevuld met PowerSlim ready to go drankjes, repen, wafels, tomaatjes, komkommertjes, knakworstjes en voorverpakte smeerkaasjes. Gelukkig heb ik mijn doel al zo goed als bereikt dus als ik onderweg goed oplet dan kan ik tijdens de dagen daar lekker van het eten genieten.

Eenmaal aangekomen zoeken we gelijk een restaurantje op en de toon voor de rest van de dagen is gezet: wat een fantastisch lekker eten hebben ze hier!

Ik kies een zalm wrap met huisgerookte zalm, mijn zussen en moeder gaan voor prei met geitenkaas en rauwe ham en asperges met een stukje eend vooraf. We delen alles om zo van nog meer lekkers te kunnen genieten.

Wat me opvalt, is hoe een prominente rol groente inneemt bij veel van de gerechtjes en de beschaafde portiegroottes.

Vrijdag Het is werkelijk heerlijk weer hier, yes!! ’s Ochtends lekker vroeg eruit en gezellig met z’n vieren ontbijten in de Bed & Breakfast. Ze bakken het brood hier zelf dus de verleiding is wel erg groot!

Maar ik herinner mezelf aan het zwembad en mijn bikini en dan lukt het weer prima om de verleiding te weerstaan :) . Daarbij hebben ze hartstikke lekkere kwark, kaas- en vleeswaren en gekookte eitjes dus ik kan toch heerlijk ontbijten. 

Na het ontbijt verkennen we een stadje in de buurt en ’s middags genieten we van Franse kaasjes en een wijntje in bikini aan het zwembad.

Het eten ’s avonds is alweer net zo lekker of misschien nog wel lekkerder dan gisteren. Om je een indruk te geven, mijn voorgerecht: cocquilles op een bedje van eekhoorntjesbrood met truffel. En mijn hoofdgerecht gebakken baars met pistou (een soort pesto maar dan zonder pijnboompitten) en pompoenpuree.

Zaterdag wordt het minder mooi weer dus besluiten we om wat stadjes te bezichtigen en een wijnproeverij te doen op een lokale wijnboerderij. Wat een lekkere wijnen zeg! Daar gaan een paar doosjes van mee naar huis. Als het straks nog maar allemaal in de auto past….

Tot volgende week!

Ervaringen van PowerSlimmers
SuperSlimmer
Marcel, Willy en Vanity, 54 jaar uit Reuver "Samen steunden we elkaar en dat ging super!* "

Je kent het wel, leven in een ‘snelle’ wereld waarbij jezelf goed verzorgen belangrijk is maar je de binnenkant nogal verwaarloosd. Door onregelmatig en ongezond te eten.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Esther van Prooijen, 29 jaar uit Den Bosch "Dit wordt mijn zomer!*"

Zolang ik me kan herinneren, ben ik altijd al te zwaar geweest. Op allerlei manieren heb ik geprobeerd om af te vallen, maar op eigen houtje lukte het me nooit blijvend. De kilo’s kwamen altijd weer terug.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>