De meest gelezen artikelen van 2019

13 januari 2020

Onze PowerSlim diëtisten delen graag hun kennis over gezonde voeding, afvallen en het lichaam. Op onze berichtenpagina vind je dan ook diverse artikelen over allerlei verschillende onderwerpen. Maar wat zijn nu de onderwerpen die het meest interessant zijn, en waar jij wellicht ook wel wat meer over wilt weten? Dit zijn de meest gelezen artikelen afgelopen jaar.

1. Wat is het ketogeen dieet?

Ketogeen dieet

Keto, ketogeen, ketose. Termen die we afgelopen jaar veel voorbij hebben zien komen. Ketose wordt het proces genoemd waarbij je lichaam overschakelt op vetverbranding. Je krijgt zo weinig koolhydraten binnen dat je lichaam koolhydraten niet als energiebron kan gebruiken waardoor je lichaam zijn vetreserve gaat gebruiken om aan energie te komen.
Wist je dat je tijdens het PowerSlim programma ook in ketose raakt? PowerSlim diëtist Hylke geeft je meer uitleg, wat eet je tijdens zo’n dieet en wat zijn de voor- en nadelen.

2. Vetverbranding en ketose… hoe werkt het in je lichaam? 

Daar is ie weer, ketose, ook op nummer 2. Dit artikel geeft meer uitleg omtrent de werking van ketose in je lichaam. Wat gebeurt er nu precies in je lichaam wanneer je in ketose raakt?

3. 5 tips om verstopping tijdens het afvallen te voorkomen

Verstopping

Een onderwerp waar we niet graag over praten maar wel een belangrijk onderwerp, je stoelgang. En soms kan die nog wel eens problemen geven. Je wil wel, maar het lukt niet. Ook tijdens het afvallen zien we het vaker voorkomen dat mensen minder goed naar de wc kunnen en last hebben van verstopping. Wij geven je 5 tips om verstopping te voorkomen.

4. Wat is toch dat opgeblazen gevoel?

Je kent het vast wel. ’s Ochtends sta je voor de spiegel en is er niets aan de hand. Diezelfde avond kijk je nog een keer en staat je broeksknoop wel erg strak, je hele buik is opgeblazen. Waar komt dat opgeblazen gevoel vandaan? En nog belangrijker, wat kun je er tegen doen? PowerSlim diëtist Ayla geeft meer uitleg.

5. Moeite met afvallen door een traag werkende schildklier?

Schildklier afvallen

Je schildklier regelt alle stofwisselingsprocessen in je lichaam. Er bestaan verschillende schildklierproblemen, waardoor de functie van de schildklier verstoord kan raken. Dit kan onder meer effect hebben op je eetlust, gewicht, slaap, stemming, snelheid van verouderen, stofwisseling, concentratie en energieniveau. In dit artikel wordt meer uitleg gegeven omtrent afvallen met een traag werkende schildklier.

6. 10x koolhydraatarm broodbeleg

Waarmee beleg jij je brood of crackers? Waarom zou je iedere dag voor hetzelfde gaan? Maak er een feestje van, maak lekkere combinaties en ga iedere dag voor iets anders. Wat dacht je bijvoorbeeld van roomkaas met gerookte zalm en komkommer of carpaccio, rucola en truffelmayonaise. Hier vind je 10 lekkere koolhydraatarme broodbelegsoorten op een rij.

7. Vocht vasthouden, heb jij er ook last van? 

Dikkere enkels en ringen die je bijna niet meer af krijgt. Heb jij er ook wel eens last van? Waarschijnlijk houd je dan vocht vast. In de zomer, met warm weer, hebben we er meer last van dan in de winter maar je menstruatie kan er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat het getal op de weegschaal wat hoger is. Er zijn diverse manieren om te stimuleren om het vocht af te drijven. De tips en oorzaken van vocht vasthouden lees je in dit artikel

Ervaringen van PowerSlimmers
Miranda Kemp, 36 jaar uit Montfoort "Ik heb nu veel meer structuur in mijn eetpatroon*"

Ik plan nog steeds voor een hele week het avondeten. Ik doe nu één keer per week boodschappen en haal alleen de boodschappen die op mijn lijstje staan.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Tatiana Voorbrood, 40 jaar uit Moordrecht "Ik ga zelfverzekerd de zomer in!*"

Ik heb van mijn coach geleerd anders te eten, en niet minder. Te genieten en toch in balans te blijven. Ik voel me veel beter en lekkerder in mijn vel dan ooit. Dat gun ik iedereen!

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer