Winkelwagen
Terug
6 april 2020

De 8 populairste aspergerecepten van PowerSlim

We kennen allemaal de klassieker met ham en ei, maar wat zijn nou de populairste, koolhydraatarme aspergerecepten op onze website?

Het witte goud. We kijken er allemaal naar uit zodra ze weer op de markt komen. We kennen allemaal de klassieker met ham en ei, maar wat zijn nou de populairste, koolhydraatarme aspergerecepten op onze website? En we kunnen je alvast verklappen, een klassieker is niet voor niets een klassieker en die verovert maar al te graag nummer 1. 

Naast dat asperges gewoonweg heel lekker zijn bevatten ze ook tal van gezonde voordelen, namelijk:

  1. Asperges bevatten het spoorelement mangaan, dat je lichaam helpt om SOD (superoxide dismutase) aan te maken. SOD speelt een rol in de productie van energie in je lichaam. Boost je energie dus door asperges op het menu te zetten.

  2. De zwavel in asperges zorgen ervoor dat je huid gaat stralen!

  3. Asperges bevatten inuline wat een prebioticum is. Dit wil zeggen dat het voeding voor je darmbacteriën is, hierdoor kun jij jouw eten beter verteren en dat draagt bij aan een betere stoelgang

  4. Asperges werken vochtafdrijvend vanwege het aminozuur asparagine en de mineralen die het bevat. Handig als je met het warme weer of tijdens je menstruatie wat meer vocht vasthoudt!

1. Asperges met ham en ei

Fase 1 

Asperges met ham en ei

De klassieker. Simpel en lekker. Witte asperges met gesmolten roomboter, plakjes ham en gekookt eitje en wat verse kruiden. Genieten maar! 

 

2. Omelet met asperges en tomaten

Fase 1 

Omelet met asperges en tomaten

Een omelet is altijd een goed idee. Als lunch of diner, warm of koud mee te nemen naar je werk. Lekker met groene asperges, tomaten en verse kruiden.

 

3. Aspergesoep met hamreepjes

Fase 2a

Aspergesoep met hamreepjes

In de zomer minder zin in een warme maaltijdsoep? Zeker weten dat deze aspergesoep wel goed in de smaak valt. 

 

4. Rijstrisotto met asperges en champignons

Fase 1

Rijstrisotto met asperges en champignons

Een lekker vegetarisch gerecht boordevol groenten. Vanaf fase 2 lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas! 

 

5. Vispakketje met groene asperges

Fase 1

Vispakketje met groene asperges

Soms heb je gewoonweg geen zin om te koken, maar je wilt wel graag een gezonde maaltijd. Ga dan voor een vispakketje. Leg alle groenten en een stukje vis in een stukje bakpapier of aluminiumfolie en het enige wat je hoeft te doen is wachten!

 

6. Asperges met gebakken zalm 

Fase 1 

Asperges met gebakken zalm

Zalm en asperges zijn een uitstekende combinatie. Zowel verse zalm, gerookte zalm als gebakken zalm met groene of witte asperges. Je zit altijd goed! Lekker in een salade, of houd het simpel zoals in dit gerecht. 

 

7. Kruidige kip met citroen en groene asperges

Fase 1

Kruidige kip met citroen en groene asperges

Een lekkere kipfilet uit de oven, op smaak gebracht met o.a. chilipoeder, paprikapoeder, rozemarijn en citroen. Geserveerd met asperges en een gemengde salade. 

 

8. Egg benedict met zalm, asperges en hollandaisesaus

Fase 1

Egg benedict met asperges en zalm

Jezelf in het weekend verwennen met een heerlijke lunch doe je met een gepocheerd eitje, zalm en gegrilde groene asperges.

Lees ervaringsverhalen
Linda en Miranda, 35 jaar uit Nijkerk "We kijken weer trots in de spiegel*"

Steeds vaker keek ik in de spiegel en dacht ik: ‘Vandaag ga ik beginnen’. Maar het begin maken lukte me niet. ‘Ach.. dat ene koekje maakt nu ook niet meer uit’ dacht ik dan.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Mandy Bijl, 47 jaar uit Woerden "Ik ben super blij dat ik gestart ben met het programma!*"

Het is voor mij nu veel gemakkelijker om op gewicht te blijven. Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen. En als het toch een keer wat minder gaat, dan is mijn coach maar een berichtje of telefoontje van mij verwijderd.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Terug naar overzicht