Winkelwagen
Terug
1 november 2018

Center van de maand november 2018: Mookus centrum voor gewichtsbeheersing

Dat de weg naar het gestelde doel niet altijd makkelijk is, ondervind ik ook vaak in de praktijk. Dan komt mijn rol als coach echt tot zijn recht, ik luister goed en steun ze waar ik kan. We doen het samen!

Samen op weg naar jouw doel!

Mij naam is Mariska Mookus. In 2013 ben ik met mijn Centrum voor Gewichtsbeheersing begonnen in Kampen, gevestigd in de fysiotherapiepraktijk van mijn man. In de afgelopen 5 jaar heb ik al veel mensen geholpen om hun doelen te bereiken. Velen van hen hadden tijdens het intakegesprek niet durven dromen dat de gestelde doelen ook behaald zouden worden, ze hadden net als ik in het verleden al zoveel geprobeerd. Maar de uiteindelijke resultaten logen er niet om.

Wat ik vaak te horen krijg is dat mijn klanten het helemaal niet moeilijk vinden om de gestelde doelen te halen met behulp van het PowerSlim programma.

Dat de weg naar het gestelde doel niet altijd makkelijk is, ondervind ik ook vaak in de praktijk. Veel klanten ervaren soms “de moeilijke momenten”. Dan komt mijn rol als coach echt tot zijn recht, ik luister goed en steun ze waar ik kan door middel van een WhatsApp berichtje, mail of soms een belletje. Het belangrijkste van een coach zijn is het samen doen, samen op weg naar de gestelde doelen.

Door mijn medische achtergrond van 30 jaar en de bijscholingen via PowerSlim, kan ik vaak net dat beetje extra’s bieden. Omdat mensen hun eetpatroon aanpassen vind ik laagdrempeligheid en betrokkenheid erg belangrijk. Hier komt namelijk ook veel emotie bij kijken, en het is belangrijk om iemand daarin ook te kunnen ondersteunen. 

De kracht ligt dan ook in het wekelijkse consult en de begeleiding nadat een cliënt zijn of haar doel heeft bereikt. Juist in deze fase kan je als coach het verschil maken in tegenstelling tot al die vorige keren dat het niet lukte.

In het afgelopen jaar is er door mond tot mond reclame weer een enorme groei in de praktijk ontstaan, per 1 juni is Herlinde Selles, verpleegkundige van beroep en ervaringsdeskundige PowerSlim mij in de praktijk komen ondersteunen.

We zijn elke dag bereikbaar voor intake en consulten en hebben zelfs twee avond openingen. Per februari 2019 zullen we ons gaan vestingen op een nieuwe locatie, waar nog meer ruimte is voor een laagdrempelige ondersteuning (ons sleutelwoord) om doelen te kunnen behalen. De locatie zal zijn in een kerk uit 1916, en zal tevens de mogelijkheid bieden tot het geven van kookdemo’s, workshops en voorlichtingsavonden.

We wachten deze nieuwe stap met spanning af en hopen vele nieuwe (of oude) klanten te mogen begeleiden vanuit ons nieuwe onderkomen in 2019.

Wil je dus ook je gewenste gewicht bereiken neemt dan contact met ons op via de PowerSlim site, www.afvalleninkampen, mariska.mookus@home.nl of 06-43441340.

Lees ervaringsverhalen
Linda en Miranda, 35 jaar uit Nijkerk "We kijken weer trots in de spiegel*"

Steeds vaker keek ik in de spiegel en dacht ik: ‘Vandaag ga ik beginnen’. Maar het begin maken lukte me niet. ‘Ach.. dat ene koekje maakt nu ook niet meer uit’ dacht ik dan.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Mandy Bijl, 47 jaar uit Woerden "Ik ben super blij dat ik gestart ben met het programma!*"

Het is voor mij nu veel gemakkelijker om op gewicht te blijven. Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen. En als het toch een keer wat minder gaat, dan is mijn coach maar een berichtje of telefoontje van mij verwijderd.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>
Terug naar overzicht