Fase 3 Lekker in balans

Zwarte quinoa salade met garnalen, avocado en tuinerwten

Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Bereidingswijze salade: Kook de tuinerwten circa 5 minuten in een ruime hoeveelheid water, giet af en spoel onder koud stromend water. Verhit ondertussen in de koekenpan de olie, fruit 1 teentje knoflook aan en voeg de garnalen toe en bak circa 2-3 minuten. Meng de tuinerwten, sla, komkommer en garnalen door de quinoa. Verdeel de avocado eroverheen. Serveer met de yoghurt bieslook dressing. Bereidingswijze yoghurt bieslook dressing: Meng de yoghurt met 1 teentje knoflook. Breng op smaak met bieslook, citroensap, peper en zout.
Let op: Dit recept is pas toegestaan vanaf fase 3B
  • Ingrediënten:
  • 1 opscheplepel gekookte zwarte quinoa
  • 150-200 g garnalen
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 100 g komkommer in stukjes
  • 100 g ijsbergsla in reepjes
  • 50 g tuinerwten
  • 1/2 avocado in reepjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl citroensap
  • Verse bieslook, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 688 Kcal
Vet 33,1 g
Koolhydraten 40,2 g
Eiwitten 46,2 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Zwarte quinoa salade met garnalen, avocado en tuinerwten
Uw waardering