Zwarte quinoa salade met garnalen, avocado en tuinerwten
Bereidingstijd 25 minuten
Aantal personen: 1
Bereidingswijze
Bereidingswijze salade:
Kook de tuinerwten circa 5 minuten in een ruime hoeveelheid water, giet af en spoel onder koud stromend water. Verhit ondertussen in de koekenpan de olie, fruit 1 teentje knoflook aan en voeg de garnalen toe en bak circa 2-3 minuten. Meng de tuinerwten, sla, komkommer
en garnalen door de quinoa. Verdeel de avocado eroverheen. Serveer met de yoghurt bieslook dressing.
Bereidingswijze yoghurt bieslook dressing:
Meng de yoghurt met 1 teentje knoflook. Breng op smaak met bieslook, citroensap, peper en zout.
- Ingrediënten:
- 1 opscheplepel gekookte zwarte quinoa
- 150-200 g garnalen
- 50 g Griekse yoghurt
- 100 g komkommer in stukjes
- 100 g ijsbergsla in reepjes
- 50 g tuinerwten
- 1/2 avocado in reepjes
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 tl citroensap
- Verse bieslook, fijngehakt
- Peper
- Zout
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 688 Kcal |
Vet | 33,1 g |
Koolhydraten | 40,2 g |
Eiwitten | 46,2 g |
Schrijf een reactie