Fase 3
Bereidingswijze
Breng 2 liter water aan de kook en voeg de spliterwten, ui en het laurierblaadje toe. Laat 45 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de prei, wortels, knolselderij en de selderij en voeg deze toe aan de soep en kook nog 30 minuten. Voeg naar smaak nog een beetje zout toe. Verwijder het laurierblaadje bij serveren.
Tip:
Lekker met roggebrood en verse geitenkaas.
- Ingrediënten:
- 500 g spliterwten
- 2 wortels in stukjes
- 1 prei in stukjes
- ½ knolselderij in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- Paar takjes selderij, fijngehakt
- 1 laurierblaadje
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 259 Kcal |
Vet | 1,4 g |
Koolhydraten | 43,2 g |
Eiwitten | 15,2 g |
Schrijf een reactie