Fase 2A

Surinaamse nasi met garnalen

1 review
Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Kook de rijst 15 – 20 minuten in gezouten water. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de garnalen en roerbak circa 3 minuten totdat de garnalen licht roze zijn. Voeg vervolgens de rijst, paprika, bouillonpoeder en peper toe en bak nog circa 3 minuten. Voeg als laatste de spitskool, lente-ui en taugé toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Ingrediënten:
  • 1 zakje PowerSlim sojarijst
  • 40-50 g gepelde garnalen
  • ½ groene paprika, in blokjes
  • 75 g spitskool, fijngesneden
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 el sesamolie
  • 50 ml visbouillon
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 1 handje taugé
  • Zout
  • Peper
Voedingswaarde
Energie
Kcal 370 Kcal
Vet 13,6 g
Koolhydraten 18,3 g
Eiwitten 43,7 g
Schrijf een reactie
Surinaamse nasi met garnalen Klantenreviews
  • Jeanine Doeve-Lagerwaard

    60%
    In plaats van sojarijst kun je ook bloemkoolrijst gebruiken. Die hoeft niet vooraf gekookt te worden maar als je de bloemkoolrijst van het begin af aan meebakt neemt het heerlijk de smaken op.