Fase 3 Lekker in balans

Siciliaanse visschotel met rijst

Bereidingstijd 75 minuten Aantal personen: 2
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een ovenschaal de aubergine, tomaat, ui, artisjokharten, oregano, kappertjes, knoflook, olijven, pijnboompitten en chilivlokken. Voeg de olijfolie en wat peper en zout toe en meng alles nog een keer goed door elkaar. Zorg ervoor dat de bovenste laag een laagje tomaten is. Zet de ovenschaal 40 minuten in de voorverwarmde oven. Doe ondertussen de visfilet met wat zout en peper en de sinaasappelsap in een plastic zakje en laat een kwartiertje marineren. Haal na 40 minuten de ovenschaal uit de oven en leg de vis er boven op. Zet nogmaals 15 minuten terug in de oven totdat de vis gaar is. Breng ondertussen een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg als het water kookt, de rijst en eventueel wat zout toe. Kook de rijst in circa 10 minuten beetgaar. Garneer de visschotel met de rucola en serveer met de rijst.
  • Ingrediënten:
  • 2 porties (100 g) PowerSlim Balance rijst
  • 2 witvisfilets (kabeljauw of pangafilet)
  • 1 aubergine in dunne plakjes
  • 500 g gekleurde of rode tomaten in schijfjes
  • Handje rucola
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 artisjokharten in stukken
  • 1 el kappertjes
  • 5 zwarte olijven in kwarten
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 snufje chilivlokken
  • Peper en zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 556 Kcal
Vet 23,5 g
Koolhydraten 35,0 g
Eiwitten 45,8 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Siciliaanse visschotel met rijst
Uw waardering