Fase 2A
Salade met gamba's en aardbeien
Bereidingstijd 15 minuten
Aantal personen: 1
Bereidingswijze
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kommetje en zet even apart. Verhit de olijfolie in een pan en bak de gamba’s, samen met de knoflook, roze en gaar in circa 3-5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout. Doe de rucola, komkommer, aardbeien en avocado op een bord en schep een paar keer om. Verdeel de gamba’s over de salade en maak af met de dressing.
- Salade:
- 150-200 g gambas
- 50 g rucola
- 200 g komkommer in stukjes
- 100 g aardbeien, gehalveerd
- 1 teentje knoflook, geperst
- ¼ avocado in stukjes
- ½ el olijfolie
- Zout
- Dressing:
- 1 el olijfolie
- Drupje tabasco
- 1 tl limoensap
- 1 tl witte wijnazijn
- Peper en zout
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 438 Kcal |
Vet | 26,4 g |
Koolhydraten | 11,0 g |
Eiwitten | 35,1 g |
Schrijf een reactie