Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.
Fase 1A+1B

Romige penne met ham en witlof

Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen: 1
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Kook de penne circa 15-20 minuten in een ruime hoeveelheid water. Snijd de onderkant van de witlof, verwijder de harde kern en snijd daarna in reepjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de witlof toe en roerbak circa 5-7 minuten op hoog vuur. Meng de roomkaas met de citroenrasp en -sap, 25 ml pastakookvocht, wat zou en royaal versgemalen peper. Giet de penne af, roer de roomkaas, olijven en roergebakken witlof erdoor en warm nog heel even door. Garneer met basilicumblaadjes.
Tip:
Vanaf fase 2 kun je het nog afmaken met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
  • Ingrediënten:
  • 1 zakje PowerSlim penne
  • 40-50 g ham, in reepjes
  • 1 flinke el roomkaas light
  • 2 stronkjes witlof, in dunne reepjes
  • 1 el gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • ¼ citroen (rasp en sap)
  • Verse basilicum
  • Versgemalen peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 326 Kcal
Vet 16,5 g
Koolhydraten 13,0 g
Eiwitten 29,1 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Romige penne met ham en witlof
Uw waardering