Fase 1A+1B

Rijst met cajungarnalen en gestoomde broccoli

Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept

Bereidingswijze

Bereid de sojarijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook of stoom de broccoli gaar in 3-4 minuten. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een pan en roerbak de garnalen 2 minuten. Kruid met een halve eetlepel cajunkruiden. Haal de garnalen uit de pan en leg even apart. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui en de knoflook 1-2 minuten. Giet de rijst af en voeg deze, samen met de rest van de cajunkruiden, bij de ui en de knoflook en meng goed door elkaar. Voeg de garnalen en de broccoli toe en warm nog even goed door. Breng op smaak met wat peper en zout en garneer met de peterselie.
  • Ingrediënten:
  • 1 zakje sojarijst
  • 40-50 g garnalen
  • 100 g broccoli in roosjes
  • 1/4 ui, gesnipperd
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el cajunkruiden (bijvoorbeeld van Euroma by Jonnie Boer)
  • 1 el peterselie, grof gehakt
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 326 Kcal
Vet 12,6 g
Koolhydraten 10,5 g
Eiwitten 41,4 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Rijst met cajungarnalen en gestoomde broccoli
Uw waardering