Fase 2B

Rendang met peultjes

1 review
Bereidingstijd 140 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een wok- of hapjespan. Bak de stukjes rundvlees kort aan. Voeg de ui, knoflook, sambal en de andere specerijen toe en bak circa 2 minuten zodat de smaken goed vrij komen. Voeg de kokosmelk, citroengras en de verse gember toe. Roer even goed door en laat circa 2 uur op laag vuur stoven. Stoom de peultjes in circa 5 minuten gaar. Verwijder het laurierblaadje, het citroengras, en de verse gember en breng de rendang op smaak met een beetje zout. Serveer met de peultjes.
Tip:
Vanwege de lange bereidingstijd kun je de rendang voor meerdere dagen maken en invriezen. Vermenigvuldig dan de ingrediënten bijvoorbeeld met 4 (behalve de stengel citroengras en het laurierblaadje).
  • Ingrediënten:
  • 120-150 g rundvlees (riblappen) in stukjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 200 g peultjes
  • ½ ui, gesnipperd
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • Mespunt laos
  • Mespunt sambal
  • Mespunt komijn
  • Mespunt korianderzaad
  • Mespunt kurkuma
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 565 Kcal
Vet 39,9 g
Koolhydraten 17,4 g
Eiwitten 30,9 g
Schrijf een reactie
Rendang met peultjes Klantenreviews
  • Arianevolznuon@gmail.com

    100%
    Dit is een hele smakelijke Rendang. Ik zou dit in grotere porties maken, gezien de voorbereidingen. Het is heel goed in te vriezen. Je hebt echt wel zo'n drie uur nodig om hem goed te laten indikken. Laat je niet ontmoedigen door het vocht in het begin. Goed op heel laag vuur met half open deksel laten staan.