Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.
Fase 2B

Rendang met peultjes

Bereidingstijd 140 minuten Aantal personen: 1
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een wok- of hapjespan. Bak de stukjes rundvlees kort aan. Voeg de ui, knoflook, sambal en de andere specerijen toe en bak circa 2 minuten zodat de smaken goed vrij komen. Voeg de kokosmelk, citroengras en de verse gember toe. Roer even goed door en laat circa 2 uur op laag vuur stoven. Stoom de peultjes in circa 5 minuten gaar. Verwijder het laurierblaadje, het citroengras, en de verse gember en breng de rendang op smaak met een beetje zout. Serveer met de peultjes.
Tip:
Vanwege de lange bereidingstijd kun je de rendang voor meerdere dagen maken en invriezen. Vermenigvuldig dan de ingrediënten bijvoorbeeld met 4 (behalve de stengel citroengras en het laurierblaadje).
  • Ingrediënten:
  • 120-150 g rundvlees (riblappen) in stukjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 200 g peultjes
  • ½ ui, gesnipperd
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • Mespunt laos
  • Mespunt sambal
  • Mespunt komijn
  • Mespunt korianderzaad
  • Mespunt kurkuma
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 565 Kcal
Vet 39,9 g
Koolhydraten 17,4 g
Eiwitten 30,9 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Rendang met peultjes
Uw waardering