Fase 3

Quinoasalade met gebakken ei en limoendressing

Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept

Bereidingswijze

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even afkoelen. Maak de dressing door een eetlepel olijfolie, limoensap en de knoflook goed met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de eitjes. Meng de quinoa met de komkommer, tomaatjes en de gele paprika. Leg het gebakken ei erbovenop en besprenkel met de dressing. Garneer met de verse munt.
Tip:
Ook lekker om de salade op het laatst de bestrooien met wat sesamzaadjes
  • Ingrediënten:
  • 50 g quinoa, ongekookt
  • 2 eieren
  • 100 g komkommer in stukjes
  • 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 100 g gele paprika in stukjes
  • 1 ½ el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • Paar blaadjes verse munt
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 521 Kcal
Vet 25,6 g
Koolhydraten 39,6 g
Eiwitten 21,9 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Quinoasalade met gebakken ei en limoendressing
Uw waardering