Quinoa salade met gegrilde kip
Bereidingstijd 15 minuten
Aantal personen: 1
Bereidingswijze
Marineer de kipfilet met een eetlepel olie en de kruiden naar smaak. Bak de stukjes kip goudbruin en gaar en laat dit even afkoelen. Doe de sla, quinoa en de tomaatjes op een bord. Maak een dressing van een eetlepel olijfolie, citroensap, ansjovis, knoflook, peper en zout en sprenkel over de salade. Leg de lauwwarme kip boven op de salade.
Tip:
Bewaar de overgebleven kruiden in een goed afsluitbaar potje.
- Ingrediënten:
- 120-150 g kipfilet, in stukjes
- 2 opscheplepels gekookte quinoa
- 150 g gemengde sla
- 3 tomaatjes
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 3 ansjovisjes, fijngesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- Kipkruiden
- Zout
- Peper
- Kipkruiden:
- 1 tl zout
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl koriander
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl zwarte peper
- 1 tl tijm
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl basilicum
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 518 Kcal |
Vet | 26,7 g |
Koolhydraten | 27,2 g |
Eiwitten | 38,7 g |
Schrijf een reactie