Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.
Fase 3 Lekker in balans

Pittige tofu met broccoli

Bereidingstijd 55 minuten Aantal personen: 1
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Maak in een kommetje een marinade van 1 eetlepel sesamolie, sojasaus, citroensap, knoflook, rode peper en peper en zout. Meng de tofu met de marinade en laat minimaal een half uur staan. Blancheer de broccoli- en bloemkoolroosjes circa 2-3 minuten in kokend water. Laat de blokjes tofu uitlekken in een zeef en bewaar de overgebleven marinade. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de tofu in circa 2 minuten rondom bruin en een beetje knapperig. Voeg de broccoli, bloemkool en de rest van de marinade toe en roerbak nog circa 10 minuten. Meng met de quinoa en breng op smaak met peper, zout en verse koriander.
Let op: Dit recept is pas toegestaan vanaf fase 3B
Tip:
Zonder quinoa ook geschikt voor fase 1.
  • Ingrediënten:
  • 1 opscheplepel quinoa
  • 120-150 g tofu, in blokjes
  • 100 g broccoliroosjes
  • 50 g bloemkoolroosjes
  • 0.5 teentje knoflook, geperst
  • 2 el sesamolie
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 1 tl citroensap
  • ¼ rode peper, heel fijn gesneden
  • Verse koriander
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 370 Kcal
Vet 29,6 g
Koolhydraten 5,1 g
Eiwitten 19,0 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Pittige tofu met broccoli
Uw waardering