Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Pittige kip curry masala

Bereidingstijd 50 minuten Aantal personen: 1
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de knoflook en de gember toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de kip toe en bak totdat deze net niet meer roze ziet. Voeg de curry kruiden toe en kort daarna de knolselderij en de tomaat en bak nog circa 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat 30-40 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Roer er na het opscheppen nog een eetlepel Griekse yoghurt 5% vet door heen.
Tip:
Lekker met tomaat-komkommersalade.
  • Masala:
  • 120-150 g kipfilet, in stukjes
  • 150 g knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 tomaat, in stukken
  • ½ rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1 cm gemberwortel, fijn gehakt
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 el Griekse yoghurt 5% vet
  • Curry kruiden
  • 1 el olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Curry kruiden:
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 1 tl masala kruiden
  • ½ tl chili poeder (of een halve rode peper, heel fijn gesneden)
  • Zwarte peper (naar smaak)
Voedingswaarde
Energie
Kcal 333 Kcal
Vet 12,8 g
Koolhydraten 15,0 g
Eiwitten 34,6 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Pittige kip curry masala
Uw waardering