Fase 2A

Pittige kip curry masala

2 reviews
Bereidingstijd 50 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de knoflook en de gember toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de kip toe en bak totdat deze net niet meer roze ziet. Voeg de curry kruiden toe en kort daarna de knolselderij en de tomaat en bak nog circa 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat 30-40 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Roer er na het opscheppen nog een eetlepel Griekse yoghurt 5% vet door heen.
Tip:
Lekker met tomaat-komkommersalade.
  • Masala:
  • 120-150 g kipfilet, in stukjes
  • 150 g knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 tomaat, in stukken
  • ½ rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1 cm gemberwortel, fijn gehakt
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 el Griekse yoghurt 5% vet
  • Curry kruiden
  • 1 el olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Curry kruiden:
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 1 tl masala kruiden
  • ½ tl chili poeder (of een halve rode peper, heel fijn gesneden)
  • Zwarte peper (naar smaak)
Voedingswaarde
Energie
Kcal 333 Kcal
Vet 12,8 g
Koolhydraten 15,0 g
Eiwitten 34,6 g
Schrijf een reactie
Pittige kip curry masala Klantenreviews
  • Marion

    80%
    Lekker recept. Alleen die van mij krijgt niet zo'n mooie kleur en ziet er niet zo smeuïg uit als op de foto. Misschien iets van roomkaas light toevoegen om het iets meer romig te maken?
  • Arianevolznuon@gmail.com

    100%
    Dit is een favoriet van me. Met kippedijenfilet is hij nog wat lekkerder. En iets minder vocht anders wordt het meer een soep dan curry.