Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.
Fase 3 Lekker in balans

Penne kip pesto

Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen: 1
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Bereidingswijze pesto: Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine totdat een smeuïge pesto ontstaat. Naar smaak zout toevoegen. Bereidingswijze: Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Kruid de kipreepjes met peper en zout. Verwarm een pan op middelhoog vuur en verhit hierin de olijfolie. Fruit de ui en knoflook en voeg vervolgens de champignons toe. Voeg de kipreepjes toe en bak deze goudbruin. Draai het vuur laag en laat de kip nog circa 3 minuten garen. Giet de pasta af en roer 2 el pesto door de pasta. Schep vervolgens de kip en champignons over de pasta en bestrooi het geheel met pijnboompitjes en geraspte pecorino.
Let op: Dit recept is pas toegestaan vanaf fase 3C
  • Ingrediënten:
  • 2-3 opscheplepels gekookte volkoren pasta
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g champignons
  • 120-150 g kipfilet in reepjes
  • ½ ui, fijngehakt
  • 1 el pijnboompitjes
  • Geraspte pecorino
  • Peper
  • Zout
  • Pesto:
  • 25 g basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g pijnboompitjes, geroosterd
  • grof zeezout
  • 25 g versgeraspte pecorino
  • ½ dl goede olijfolie
Voedingswaarde
Energie
Kcal 584 Kcal
Vet 29,6 g
Koolhydraten 30,9 g
Eiwitten 45,2 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Penne kip pesto
Uw waardering