Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.
Fase 2A

Mediterrane kipsalade

Bereidingstijd 52 minuten Aantal personen: 1
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Meng de stukjes kipfilet met de olijfolie en bestrooi naar smaak met de Mediterrane kipkruiden. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Maak ondertussen een dressing door de mayonaise te mengen met het citroensap, een heel klein scheutje water en wat oregano. Laat een antiaanbakpan goed heet worden en bak de stukjes kipfilet in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de rucola, komkommer, cherrytomaatjes, paprika, rode ui en de stukjes kipfilet op een bord. Besprenkel de dressing over de salade.
Tip:
Bewaar de kipkruiden die je over hebt in een potje voor de volgende keer.
  • Ingrediënten:
  • 120-150 g kipfilet, in stukjes
  • 25 g rucola
  • 100 g komkommer, in stukjes
  • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Halve paprika (oranje) in stukjes
  • ¼ rode ui, in ringen
  • 1 el mayonaise
  • ½ el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • Oregano
  • Scheutje water
  • Mediterrane kipkruiden:
  • 1 tl zout
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ¼ tl koriander
  • ¾ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • ¾ tl tijm
  • ¼ tl chilipoeder
  • ½ tl basilicum
Voedingswaarde
Energie
Kcal 330 Kcal
Vet 16,0 g
Koolhydraten 12,1 g
Eiwitten 31,7 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Mediterrane kipsalade
Uw waardering