Makreelfilet met aardappelpuree en bleekselderij
Bereidingstijd 30 minuten
Aantal personen: 1
Bereidingswijze
Kook of stoom de aardappels in circa 15-20 minuten gaar. Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de knoflook en ui circa 2 minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak 3-4 minuten mee. Giet de aardappels af en voeg een scheutje melk toe. Stamp de aardappels tot een puree. Meng met de ui en de bleekselderij en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de gerookte makreelfilet, de geroosterde pijnboompitten en het takje verse rozemarijn.
Tip:
Liever warme gerookte makreel? Bak deze dan circa 10 minuten om en om in een koekenpan.
- Ingrediënten:
- 2 kruimige aardappels in stukjes
- 150-200 g gerookte makreelfilet
- 200 bleekselderij in stukjes
- ½ kleine rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- Scheutje (half)volle melk
- Takje verse rozemarijn
- Peper
- Zout
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 747 Kcal |
Vet | 51,4 g |
Koolhydraten | 29,5 g |
Eiwitten | 39,1 g |
Schrijf een reactie