Fase 2A

Knolselderijpuree met verse tijm

Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen: 1
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een steelpan met een dikke bodem. Voeg de blokjes knolselderij, tijmblaadjes, knoflook en wat zout en peper toe en roer even goed om. Bak circa 5 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Draai het vuur laag en voeg een laagje water toe. Kook, met de deksel op de pan, de knolselderij in circa 20 minuten gaar. Voeg eventueel kokend water toe als de knolselderij droogkookt. Stamp de knolselderij tot een grove puree. Voeg de boter toe en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Tip:
Ook lekker met een beetje geraspte parmezaanse kaas.
  • Ingrediënten:
  • ¼ knolselderij, geschild en in blokjes van 1 cm
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ el olijfolie
  • 1 tl roomboter
  • Paar takjes tijm, blaadjes gerist
  • Peper en zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 155 Kcal
Vet 9,1 g
Koolhydraten 9,9 g
Eiwitten 3,9 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Knolselderijpuree met verse tijm
Uw waardering