Fase 2A
Kiptajine met aubergine en courgette
Bereidingstijd 25 minuten
Aantal personen: 1
Bereidingswijze
Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit de olijfolie in de tajine en voeg de kip, groenten en kruiden toe. Laat ongeveer 5 minuten fruiten. Voeg nu de kippenbouillon toe zodat het geheel onder staat en laat 20 minuten op een zacht vuur koken met het deksel op de pan. Serveer het gerecht zeer heet.
Tip:
Als je geen tajine hebt gebruik dan een braadpan.
- Ingrediënten:
- 120-150 g kipfilet, in grove stukken
- 100 g aubergine, in blokjes
- 100 g courgette, in blokjes
- 1 kleine tomaat, in blokjes
- ½ ui, gesnipperd
- 5 groene olijven
- 5 zwarte olijven
- 1 mespunt kurkuma
- 1 mespunt komijn
- 10 g platte peterselie, fijngesneden
- 1 el olijfolie
- Circa 2 dl kippenbouillon
- Zout
- Peper
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 329 Kcal |
Vet | 15,5 g |
Koolhydraten | 13,0 g |
Eiwitten | 32,3 g |
Schrijf een reactie