Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.
Fase 2A

Kiptajine met aubergine en courgette

Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen: 1
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit de olijfolie in de tajine en voeg de kip, groenten en kruiden toe. Laat ongeveer 5 minuten fruiten. Voeg nu de kippenbouillon toe zodat het geheel onder staat en laat 20 minuten op een zacht vuur koken met het deksel op de pan. Serveer het gerecht zeer heet.
Tip:
Als je geen tajine hebt gebruik dan een braadpan.
  • Ingrediënten:
  • 120-150 g kipfilet, in grove stukken
  • 100 g aubergine, in blokjes
  • 100 g courgette, in blokjes
  • 1 kleine tomaat, in blokjes
  • ½ ui, gesnipperd
  • 5 groene olijven
  • 5 zwarte olijven
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 mespunt komijn
  • 10 g platte peterselie, fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • Circa 2 dl kippenbouillon
  • Zout
  • Peper
Voedingswaarde
Energie
Kcal 329 Kcal
Vet 15,5 g
Koolhydraten 13,0 g
Eiwitten 32,3 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Kiptajine met aubergine en courgette
Uw waardering