Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.
Fase 3 Lekker in balans

Kipstoof met rode wijn

Bereidingstijd 35 minuten Aantal personen: 1
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de spekjes in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak de spekjes uit. Voeg vervolgens de kipstukjes, tomatenpuree en 1 el maïzena toe en bak 1 minuut mee. Schenk vervolgens de wijn al roerende in de pan en neem de pan van het vuur. Voeg de olijven en kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Doe het kipmengsel nu in een ovenpannetjes of in een ovenschaal. Dek af en plaats het gerecht circa 15 minuten in de oven. Serveer met het geroosterde brood.
Tip:
Lekker met een salade van rucola, cherrytomaatjes en goede olijfolie.
  • Ingrediënten:
  • 120 g kipfilet, in blokjes
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 g gerookte spekreepjes
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 el olijvenringetjes
  • 4 el rode wijn (bourgogne)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 el maïzena of bloem
  • 1-2 sneetjes volkoren brood (geroosterd)
  • Zout
  • Peper
Voedingswaarde
Energie
Kcal 591 Kcal
Vet 27,6 g
Koolhydraten 34,4 g
Eiwitten 41,9 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Kipstoof met rode wijn
Uw waardering