Fase 2A

Kip piri piri

Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 200 ⁰C. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenlevertjes rondom bruin. Bak de paprika korte mee. Doe de ingrediënten voor de piri piri saus in de blender of keukenmachine en maal tot een gladde saus. Schenk vervolgens in een passend ovenschaaltje. De saus moet de hele bodem bedekken. Schep de kippenlevertjes en de paprika erbij. Bestrooi met de blaadjes tijm. Zet de braadslede circa 5-10 minuten in het midden van de oven. Haal het gerecht uit de oven en garneer met de verse koriander.
Tip:
Lekker met bloemkoolrijst.
  • Ingrediënten:
  • 120-150 g kippenlevertjes (of kipfilet)
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 takje verse tijm, blaadjes gerist
  • 1 el verse koriander, fijngehakt
  • Piri pirisaus:
  • ¼ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper, zaadjes verwijderd
  • ½ el paprikapoeder (gerookt)
  • Rasp van ½ citroenschil
  • Sap van ½ citroen
  • 1 el witte wijnazijn
  • Handje verse basilicum
  • Extra:
  • Blender of keukenmachine
  • (Kleine) ovenschaal/braadslede
Voedingswaarde
Energie
Kcal 314 Kcal
Vet 16,7 g
Koolhydraten 13,1 g
Eiwitten 25,1 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Kip piri piri
Uw waardering