Fase 2C
Kikkererwtensalade met feta en groene dressing
Bereidingstijd 20 minuten
Aantal personen: 1
Bereidingswijze
Verdeel de rucola en de verse spinazieblaadjes op een bord en meng met de kikkererwten, stukjes tomaat, avocado en de rode ui. Brokkel de feta eroverheen en meng de salade met de dressing. Garneer met de tuinkers.
Tip:
Lekker met een eetlepel geroosterde pijnboompitten.
- Salade:
- 90-100 g feta light
- 1 opscheplepel gekookte kikkererwten
- 25 g rucola
- 25 g verse spinazie
- 100 g tomaatjes, gehalveerd
- ¼ avocado in stukjes
- ½ rode ui
- Plukje tuinkers
- Dressing:
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl citroensap
- 1 el platte peterselie, fijngehakt
- Peper en zout
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 531 Kcal |
Vet | 40,0 g |
Koolhydraten | 14,7 g |
Eiwitten | 23,2 g |
Schrijf een reactie