Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.
Fase 1A+1B

Italiaanse mosselen

Bereidingstijd 15 minuten Aantal personen: 4
Voeg toe aan favorieten Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Was de mosselen goed schoon onder stromend water, verwijder de open mosselen en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een mosselpan en fruit hierin 3 minuten de knoflook, ui en chilipeper. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en ansjovis toe en laat even sudderen tot de tomaten zacht zijn en de ansjovis gesmolten. Voeg de basilicum toe en roer goed door. Voeg de mosselen toe en schud een paar keer goed om, zodat het tomatenmengsel goed over de mosselen is verdeeld. Schenk daarna de witte wijn en de bouillon erbij en doe het deksel op de pan. Schud de pan af en toe en kook de mosselen totdat alle mosselen open zijn.
Tip:
Lekker met een salade van ijsbergsla en komkommer.
  • Ingrediënten:
  • 2 kilo mosselen in de schelp
  • 7 tomaten, in kleine blokjes
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 2 flinke tenen knoflook, geperst
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 glas droge witte wijn
  • 200 ml groentebouillon
  • 4 el olijfolie
  • 2 handjes basilicum
  • 1 chilipeper, heel fijn gesneden (of 2 tl gedroogde gemalen chilivlokken)
Voedingswaarde
Energie
Kcal 281 Kcal
Vet 13,9 g
Koolhydraten 13,2 g
Eiwitten 18,9 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Italiaanse mosselen
Uw waardering