Fase 2C
Herfstsalade met pompoen, rode biet en feta
Bereidingstijd 40 minuten
Aantal personen: 1
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de stukjes pompoen met de olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Plaats voor circa 30 minuten in de oven tot de pompoen zacht is en een klein beetje bruin is verkleurd. Schep na 15 minuten even om. Maak ondertussen een dressing van de walnootolie, balsamicoazijn, mosterd en het citroensap. Doe de rucola op een bord en verdeel hier de stukjes pompoen, rode biet, feta en de granaatappelpitjes overheen. Maak af met de dressing.
Tip:
Heb je geen walnootolie in huis dan is olijfolie ook een prima keuze.
- Ingrediënten:
- 90-100 g feta light
- 100 g Hokkaido pompoen in stukjes
- 100 g gekookte rode biet in stukjes
- 25 g rucola
- 2 el granaatappelpitjes
- ½ el olijfolie
- 1 el walnootolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl sterke mosterd
- 1 tl vers citroensap
- Peper
- Zout
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 356 Kcal |
Vet | 24,2 g |
Koolhydraten | 12,6 g |
Eiwitten | 18,7 g |
Schrijf een reactie
Herfstsalade met pompoen, rode biet en feta Klantenreviews
-
Heerlijke salade, recept al meerdere keren gedeeld, alleen maar positieve reacties