Fase 3 Lekker in balans

Havermoutmuffins met appel, banaan en yoghurt

1 review
Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen: 4
Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 ⁰C. Maal de havermout met behulp van een staafmixer tot meel. Meng het havermoutmeel, bakpoeder, zout en de kaneel in een kom. Prak vervolgens de banaan fijn en snijd de appel in kleine stukjes. Meng in een andere kom het ei, de melk en de honing en voeg daarna de appel en banaan toe. Meng het natte mengsel goed met het droge mengsel en verdeel over acht muffinvormpjes. Bak de muffins circa 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de muffins een beetje afkoelen en serveer met de Griekse yoghurt.
  • Ingrediënten:
  • 500 g Griekse yoghurt 10% vet
  • 100 ml (half)volle melk
  • 1 ei
  • 150 g havermout
  • 1 banaan
  • 1 appel, geschild
  • 1 tl honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • Extra:
  • Staafmixer
  • Muffinvorm(pjes)
Voedingswaarde
Energie
Kcal 378 Kcal
Vet 17,6 g
Koolhydraten 39,1 g
Eiwitten 12,7 g
Schrijf een reactie
Havermoutmuffins met appel, banaan en yoghurt Klantenreviews
  • Debbie

    100%
    Lekker!