Fase 2B
Geroosterde volkoren boterham met tonijn-bleekselderijsalade en limoenmayonaise
Bereidingstijd 15 minuten
Aantal personen: 1
Bereidingswijze
Rooster de sneetjes brood. Meng ondertussen de mayonaise goed met de limoenzest en -sap. Meng vervolgens de tonijn met de bleekselderij en wat peper en zout. Beleg de boterham met de spinazie, rucola, tonijn-bleekselderijsalade en de schijfjes tomaat. Breng eventueel nog extra op smaak met wat peper. Serveer met de limoenmayonaise.
Tip:
Het is ook lekker om de limoenmayonaise van tevoren door de tonijn-bleekselderijsalade te mengen.
- Ingrediënten:
- 150-200 g tonijn uit blik op waterbasis
- 2 sneetjes volkoren brood
- 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes
- 1 tomaat in schijfjes
- Handje verse spinazie
- Handje rucola
- 1 el mayonaise
- 1 tl limoenzest (geraspte schil)
- 1 tl limoensap
- Peper
- Zout
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 403 Kcal |
Vet | 10,4 g |
Koolhydraten | 27,8 g |
Eiwitten | 46,3 g |
Schrijf een reactie