Fase 2B

Geroosterde volkoren boterham met tonijn-bleekselderijsalade en limoenmayonaise

Bereidingstijd 15 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Rooster de sneetjes brood. Meng ondertussen de mayonaise goed met de limoenzest en -sap. Meng vervolgens de tonijn met de bleekselderij en wat peper en zout. Beleg de boterham met de spinazie, rucola, tonijn-bleekselderijsalade en de schijfjes tomaat. Breng eventueel nog extra op smaak met wat peper. Serveer met de limoenmayonaise.
Tip:
Het is ook lekker om de limoenmayonaise van tevoren door de tonijn-bleekselderijsalade te mengen.
  • Ingrediënten:
  • 150-200 g tonijn uit blik op waterbasis
  • 2 sneetjes volkoren brood
  • 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes
  • 1 tomaat in schijfjes
  • Handje verse spinazie
  • Handje rucola
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl limoenzest (geraspte schil)
  • 1 tl limoensap
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 403 Kcal
Vet 10,4 g
Koolhydraten 27,8 g
Eiwitten 46,3 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Geroosterde volkoren boterham met tonijn-bleekselderijsalade en limoenmayonaise
Uw waardering