Gerookte makreelsalade met rucola, tomaat en nieuwe aardappeltjes
Bereidingstijd 30 minuten
Aantal personen: 1
Bereidingswijze
Stoom of kook de aardappel(tjes) gaar. Giet af en laat even afkoelen. Maak een dressing van de olijfolie, mayonaise, mosterd, witte wijnazijn en de versgemalen peper. Snijd de aardappel(tjes) in schijfjes. Doe de rucola op een bord en verdeel de aardappel, makreel, ui en de tomaatjes eroverheen. Besprenkel met de dressing en knijp het partje citroen uit over de salade.
Tip:
Ook lekker met de PowerSlim honing-mosterd dressing.
- Ingrediënten:
- 150-200 g gerookte makreel
- 1 opscheplepel (50 g) nieuwe aardappel(tjes) met schil
- Flinke hand rucola
- 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- ¼ rode ui in ringen
- Partje citroen
- 1 el olijfolie
- ½ el mayonaise
- 1 tl sterke mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- Versgemalen peper
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 565 Kcal |
Vet | 41,9 g |
Koolhydraten | 14,3 g |
Eiwitten | 30,1 g |
Schrijf een reactie