Fase 1A+1B

Gehaktballetjes met tzatziki

Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen: 4
Download & Print PDF recept

Bereidingswijze

Meng de tartaar met het fijngesneden sjalotje, bouillonpoeder, peper, zout en eventueel sambal. Draai balletjes ter grootte van soepballetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes circa 5 minuten. Serveer met de tzatziki. Bereidingswijze tzatziki: Meng de magere kwark met de komkommerrasp en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Gehaktballetjes:
  • 200 g rundertartaar
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 tl sambal (eventueel)
  • 1 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Tzatziki:
  • 200 g magere kwark
  • ¼ komkommer, geschild, geraspt en uitgelekt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 122 Kcal
Vet 5,4 g
Koolhydraten 4,5 g
Eiwitten 13,8 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Gehaktballetjes met tzatziki
Uw waardering