Fase 1A+1B
Gehaktballetjes met tzatziki
Bereidingstijd 20 minuten
Aantal personen: 4
Bereidingswijze
Meng de tartaar met het fijngesneden sjalotje, bouillonpoeder, peper, zout en eventueel sambal. Draai balletjes ter grootte van soepballetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes circa 5 minuten. Serveer met de tzatziki.
Bereidingswijze tzatziki:
Meng de magere kwark met de komkommerrasp en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
- Gehaktballetjes:
- 200 g rundertartaar
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 tl bouillonpoeder
- 1 tl sambal (eventueel)
- 1 el olijfolie
- Peper
- Zout
- Tzatziki:
- 200 g magere kwark
- ¼ komkommer, geschild, geraspt en uitgelekt
- 1 teen knoflook, geperst
- Peper
- Zout
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 122 Kcal |
Vet | 5,4 g |
Koolhydraten | 4,5 g |
Eiwitten | 13,8 g |
Schrijf een reactie