Fase 1A+1B

Gegrilde garnalen met tomaat-komkommersalade

1 review
Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept

Bereidingswijze

Dep de garnalen droog met keukenpapier en doe ze in een kom. Bestrooi met peper en zout en voeg de knoflook, een eetlepel olijfolie, peterselie, chilivlokken en het citroensap toe. Schep goed door elkaar zodat alle garnalen bedekt zijn. Dek af en laat minimaal 20 minuten marineren in de koelkast. Maak ondertussen de salade door de komkommer, tomaatjes en de lente-ui met elkaar te mengen in een kom. Maak een dressing van de rest van de olijfolie, azijn en wat peper en zout. Voeg toe aan de salade en meng goed door elkaar. Roerbak vervolgens de garnalen in circa 2 minuten roze en gaar. Serveer de garnalen met de salade.
  • Ingrediënten:
  • 150-200 g garnalen
  • 100 g tomaat in stukjes
  • 100 g komkommer in stukjes
  • ½ lente ui in ringetjes
  • 1 ½ el olijfolie
  • ½ el witte wijnazijn
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ¼ tl chilivlokken
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 323 Kcal
Vet 17,4 g
Koolhydraten 7,9 g
Eiwitten 32,1 g
Schrijf een reactie
Gegrilde garnalen met tomaat-komkommersalade Klantenreviews
  • Hermien

    100%
    oh dit vind ik heerlijk ,hou van Garnalen