Fase 1A+1B

Gegrilde aubergine met geitenkaas en tomaat

Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept

Bereidingswijze

Verwarm de grill van de oven voor. Bestrijk de plakjes aubergine met olie. Breng op smaak met zout, peper en knoflook. Gril ze aan beide kanten circa 15-20 minuten en laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit samen met de gesneden cherrytomaten over de aubergines. Garneer met verse kruiden. Let op: dit is een bijgerecht! Lekker met een stukje witvis of gegrilde kip of kalkoenfilet voor een volledige maaltijd.
Tip:
-
  • Ingrediënten:
  • 50 g aubergine in dunne plakjes gesneden
  • 50 g cherrytomaten in vieren gesneden
  • 3 tl geitenkaas
  • 2 takjes verse basilicum, fijngehakt
  • 2 takjes verse peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • Zout
  • Peper
Voedingswaarde
Energie
Kcal 162 Kcal
Vet 13,0 g
Koolhydraten 5,8 g
Eiwitten 4,0 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Gegrilde aubergine met geitenkaas en tomaat
Uw waardering