Winkelwagen
Terug

Gazpacho met toastjes en homemade kruidenboter

Fase 2A
Gazpacho met toastjes en homemade kruidenboter
schedule50 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Doe de stukjes tomaat, komkommer en zoete puntpaprika in een grote kom. Houd eventueel een paar stukjes komkommer en zoete puntpaprika apart voor de garnering. Voeg de stukjes ui, knoflook en de olijfolie toe en knijp het partje limoen boven de kom uit. Voeg als laatst de tomatenpuree, het water en wat peper en zout toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Vind je de smaak te heftig? Voeg dan nog wat water toe. Zet de gazpacho minimaal 30 minuten in de koelkast zodat deze goed afgekoeld is. Laat ondertussen de boter zacht worden, meng met de knoflook en de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Garneer de gazpacho met de stukjes komkommer, zoete puntpaprika, ringetjes lente-ui en verse dille. Besmeer de toastjes met een dun laagje kruidenboter en serveer bij de gazpacho.
Tip: De rest van de kruidenboter kun je ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren.
Ingrediënten
  • 1 zakje PS. food & lifestyle toastjes
  • 2 (Roma)tomaten in stukjes
  • ¼ komkommer in stukjes
  • ½ zoete puntpaprika in stukjes
  • ¼ ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el goede extra vierge olijfolie
  • 100 ml water
  • Partje limoen
  • 1 stengel lente-ui in ringetjes
  • 1 el verse dille of peterselie
  • Zout
  • Peper
Ingrediënten kruidenboter
  • 125 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • Bosje bieslook, heel fijngesneden
  • Bosje peterselie, heel fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Scheutje citroensap
  • Zout en peper
Voedingswaarde per persoon
Energie
443 Kcal
Vet 25,7 g
Koolhydraten 16,9 g
Eiwitten 26,1 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gazpacho met toastjes en homemade kruidenboter
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.