Fase 1A+1B

Curry met kip, broccoli, bloemkool en tomaat

Bereidingstijd 35 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de currypasta door de ingrediënten met elkaar te mengen in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Verhit de kokosolie in een pan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper, zout en de garam masala kruiden. Kook de broccoli en bloemkool beetgaar in ruim water en het halve bouillonblokje. Giet de rijst af en voeg deze samen met twee eetlepels currypasta toe aan de kip. Voeg de kookroom, kwark, broccoli, bloemkool, lente-ui en de tomaat toe. Warm nog even goed door en breng eventueel nog extra op smaak met wat peper en zout.
Tip:
De rest van de currypasta kun je (in een goed afgesloten bakje of potje) 2 à 3 weken in de koelkast bewaren.
  • Ingrediënten:
  • 1 zakje PowerSlim sojarijst
  • 40-50 g kipfilet in stukjes
  • 1 el kookroom light
  • 1 el magere kwark
  • 100 g groente (bloemkool, broccoli en tomaat) in stukjes
  • ½ lente-ui in ringen
  • 2 el zelfgemaakte currypasta*
  • ½ el kokosolie
  • ½ bouillonblokje
  • ½ tl garam masala kruiden
  • Peper
  • Zout
  • Zelfgemaakte currypasta:
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 3 cm gember, grof gesneden
  • 1 rode peper, grof gehakt
  • ½ tl koriander
  • 1 tl citroenrasp
  • 50 ml olijfolie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl garam masala kruiden
  • Extra: keukenmachine of staafmixer
Voedingswaarde
Energie
Kcal 343 Kcal
Vet 13,4 g
Koolhydraten 12,0 g
Eiwitten 42,7 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Curry met kip, broccoli, bloemkool en tomaat
Uw waardering