Fase 2C
Chili con carne
Bereidingstijd 25 minuten
Aantal personen: 1
Bereidingswijze:
Bak de tartaar in 3 minuten rul in een droge koekenpan. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak 3 minuten mee. Schep het chilipoeder, kaneel en komijn erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de tomatenpuree en de tomaat toe en breng het geheel aan de kook. Laat de chili 10 min zachtjes stoven. Meng de bonen door de chili en breng op smaak met peper en zout. Garneer met zure room en peterselie.
- Ingrediënten:
- 120-150 g rundertartaar
- 1 opscheplepel kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 groene paprika, in stukjes
- ½ el tomatenpuree
- 1 tomaat, in stukjes gesneden
- Mespuntje chilipoeder
- Mespuntje komijn
- Mespuntje kaneel
- 1 el zure room
- Takje peterselie, grof gehakt
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 381 Kcal |
Vet | 16,0 g |
Koolhydraten | 22,2 g |
Eiwitten | 31,6 g |
Schrijf een reactie