Fase 1A+1B

Champignonsoep met verse tijm

1 review
Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Schep ongeveer een derde van de champignons eruit en pureer de rest van de soep met de staafmixer. Roer de rest van de champignons, tijm en de kookroom erdoor en laat goed warm worden. Garneer eventueel nog wat extra verse tijm.
Tip:
Lekker met reepjes gerookte kip of geroosterd PowerSlim witbrood om er een volwaardige maaltijd van te maken.
  • Ingrediënten:
  • 200 g (kastanje)champignons in plakjes
  • 200 ml tuinkruidenbouillon
  • 2 el kookroom light
  • 1 el olijfolie
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes verse tijm, blaadjes gerist
  • Extra: staafmixer
Voedingswaarde
Energie
Kcal 193 Kcal
Vet 14,6 g
Koolhydraten 7,1 g
Eiwitten 5,9 g
Schrijf een reactie
Champignonsoep met verse tijm Klantenreviews
  • Sylvia

    80%
    Was een lekker en makkelijk te maken recept.