Fase 2B

Carpaccio met truffel-avocadocrème

Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen: 4
Download & Print PDF recept

Bereidingswijze

Prak de avocado fijn met behulp van een vork. Meng met de truffelmayonaise, knoflook en het limoensap en schep in de spuitzak. Rooster vervolgens de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Verdeel de carpaccio over de borden en leg op ieder bord in het midden een handje rucola. Maak kleine toefjes avocadocrème op de carpaccio. Begin met 4 toefjes op ieder bord en ga verder totdat de avocadocrème op is. Maak af met de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en de balsamicoazijn.
Let op! Dit is een voorgerecht voor speciale gelegenheden en feestdagen.
Tip:
Krijg je nooit mooie plakjes? Haal de carpaccio dan bevroren bij de slager en bewaar ze tot gebruik in de vriezer. Als ze dan een klein beetje aan het ontdooien zijn, kun je de plakjes voorzichtig van elkaar trekken en mooi op de borden presenteren.
  • Ingrediënten:
  • 250 g carpaccio (circa 60-70 g p.p.)
  • 40 g rucola
  • 1 avocado
  • 1½ tl truffelmayonaise
  • Sap van 1 limoen
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 4 el balsamicoazijn
  • 4 el grof geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el pijnboompitten
  • Extra: spuitzak (of maak deze zelf door een klein hoekje te knippen uit een plastic diepvrieszakje)
Voedingswaarde
Energie
Kcal 379 Kcal
Vet 27,3 g
Koolhydraten 6,8 g
Eiwitten 25,2 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Carpaccio met truffel-avocadocrème
Uw waardering