Fase 1A+1B

Boerenkool met ei en geitenkaas

2 reviews
Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Roerbak de boerenkool kort mee en breng op smaak met de kruiden. Maak 2 kuiltjes in de boerenkool en breek in ieder kuiltje een ei. Laat circa 10 minuten stollen met de deksel op de pan. Verbrokkel de geitenkaas over de boerenkool en breng op smaak met peper en zout.
Tip:
Halveer de boerenkool en voeg 50 g cherrytomaten toe voor een intense smaakbeleving.
  • Ingrediënten:
  • 2 eieren
  • 100 g boerenkool, fijngesneden
  • ½ ui, gesnipperd
  • 3 tl verse geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngesnipperd
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 338 Kcal
Vet 23,7 g
Koolhydraten 9,6 g
Eiwitten 19,6 g
Schrijf een reactie
Boerenkool met ei en geitenkaas Klantenreviews
  • Mieke

    100%
    Ik vind dit een top gerecht, het enige nadeel voor mij is dat de boerenkool naar mijn smaak niet zacht genoeg wordt, hoewel ik het langer gewokt heb dan in de beschrijving staat.
  • els

    80%
    mooi recept kort en duidelijk