Fase 1A+1B
Couscous met knoflookgarnalen
Bereidingstijd 15 minuten
Aantal personen: 1
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg het teentje knoflook en de garnalen toe en roerbak circa 2-3 minuten. Voeg de bloemkoolkorrels en de tomaatjes toe en roerbak nog circa 2-5 minuten. Zet het vuur uit en voeg de verse kruiden toe. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
- Ingrediënten:
- 150-200 g rauwe, gepelde garnalen
- 100 g bloemkool, fijn gemalen in de blender
- 3 kleine tomaatjes, in stukjes
- ½ ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- Pluk verse koriander, grof gehakt
- Paar blaadjes munt, grof gehakt
- Paar blaadjes basilicum, grof gehakt
- Zout
- Peper
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 279 Kcal |
Vet | 11,9 g |
Koolhydraten | 8,5 g |
Eiwitten | 32,9 g |
Schrijf een reactie
Couscous met knoflookgarnalen Klantenreviews
-
Lekker op smaak, ik laat alleen de koriander weg
-
In plaats van bloemkool gemaakt met broccoli, pepertje en sla met rucola (honing-mosterd dressing) en tzadziki kruiden. Heerlijk!!! Powerslim bedankt voor het recept!