Fase 1A+1B

Aspergesalade met rauwe ham, gekookt ei en yoghurtsaus

1 review
Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept
Bereidingswijze:
Kook de eieren tussen hard en zacht in. Snijd ondertussen de harde onderkant van de asperges en stoom ze in 4-5 minuten beetgaar. Laat even afkoelen. Maak de yoghurtsaus door de Griekse yoghurt te mengen met de olijfolie, de verse kruiden en het citroensap. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Verdeel de asperges, rode ui, eieren en de rauw ham over een bord. Besprenkel met de dressing en bestrooi eventueel nog met wat peper.
Tip:
Ook lekker met gerookte zalm in plaats van rauwe ham.
  • Ingrediënten:
  • 2 eieren
  • 1 flinke el Griekse yoghurt 0% vet
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 200 g groene asperge(tips)
  • ¼ rode ui in ringen
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl vers citroensap
  • 1 tl verse bieslook, fijngehakt
  • 1 tl verse basilicum, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 291 Kcal
Vet 17,4 g
Koolhydraten 9,3 g
Eiwitten 22,7 g
Schrijf een reactie
Aspergesalade met rauwe ham, gekookt ei en yoghurtsaus Klantenreviews
  • Monique

    60%
    Waarom zijn bij jullie asperges altijd groen in het menu? In plaats witte asperges nu de tijd is??