Fase 1A+1B

Andijviesalade met zalm, tomaat en mosterddressing

Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen: 1
Download & Print PDF recept

Bereidingswijze

Kook het ei halfzacht in circa 6-7 minuten of hard in circa 10 minuten. Laat even afkoelen en snijd vervolgens in partjes. Kruid de zalm naar smaak met knoflookpoeder, peper en zout. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een pan en bak de zalm circa 2-3 minuten per kant. Laat even afkoelen en snijd de zalm dan in stukjes. Maak een dressing van de rest van de olijfolie, mosterd, het citroensap en wat peper en zout. Leg de andijvie in een diep bord en verdeel de zalm, tomaten, rode ui, avocado en de partjes ei eroverheen. Maak de salade af met de dressing.
Tip:
Vanaf fase 2A kun je het citroensap eventueel vervangen door vers sinaasappelsap.
  • Ingrediënten:
  • 100-150 g verse zalmfilet
  • 1 ei
  • 75 g andijvie
  • 100 g tomaten in partjes
  • ¼ avocado in stukjes
  • ¼ rode ui in halve ringen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • ½ tl mosterd
  • Knoflookpoeder
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal 470 Kcal
Vet 35,1 g
Koolhydraten 6,8 g
Eiwitten 29,2 g
Schrijf een reactie
U plaatst een reactie over: Andijviesalade met zalm, tomaat en mosterddressing
Uw waardering