Oscar en Margriet Smeulders 46 Jaar uit Oisterwijk

In 5 weken naar ons doel*

Het uur van de waarheid.
Vandaag hadden we een afspraak met Tiny onze PowerSlim coach. We hadden al contact gehad maar maakten nog een afspraak voor alle uitleg rondom het PowerSlim programma. Wat mogen we precies eten en hoeveel, hoe zit het met de diverse eetmomenten? En dan is het zo ver, iets waar we stiekem tegenop keken, de weegschaal. Hoeveel coronakilo’s zijn er blijven plakken? Gelukkig, het valt niet helemaal tegen.

We gaan aan de bak, een combinatie van de personal trainingen van Henk van Fitxpert en het PowerSlim programma dat we volgen bij onze coach Tiny. De komende weken zullen we meer vertellen over onze ervaringen met PowerSlim. Hoe we ons gezonde eetpatroon combineren met onze twee jonge meiden die maar al te graag pasta, pizza en pannenkoeken eten.


Week 1: De eerste week is een succes
Dit valt niet tegen! We kunnen veel lekkerder eten dan we verwacht hadden en ook veel meer eten dan we in eerste instantie dachten. Het avondeten gaat prima en gelukkig kunnen we zelfs gewoon mosselen eten. Heerlijk!

De kinderen eten gewoon met ons mee, maar nemen soms wat extra’s zoals een lekker sausje. Dan laten ze maar al te graag weten dat wij dit niet mogen. ‘Mogen jullie lekker toch niet’, of ‘O, wat is ketchup lekker zeg’. Omdat we het met zijn tweeën doen kunnen we elkaar motiveren, dat heeft deze eerste week zeker geholpen.

 

Week 2: Eten, sporten, wandelen en daarna weer eten
Week 2 zit erop, we beginnen aan alles te wennen. De boodschappen, de tussendoortjes en weinig koolhydraten. Deze week zijn we ook begonnen met wandelen. Naast dat we elke week sporten, willen we ook elke week gaan wandelen.

Tiny gaf ons nog een lekkere tip: maak je eigen kippensoep. Nou, dat laten we ons geen twee keer zeggen. De meiden eten goed mee, natuurlijk op hun manier. Bijvoorbeeld chilisaus (vol met suiker) in plaats van sambal.

Ook zijn we goed op weg naar ons doel, dat blijft motiverend om te zien!

 

Week 3: De verjaardag van Margriet
Vanmorgen zijn we bij Tiny geweest. Wegen, producten uitkiezen en de afgelopen week doornemen. Het gaat super goed!

We vieren dit weekend Margriet haar verjaardag, dus we hebben verschillende lekkere maaltijd tips van onze coach gekregen. Zelfs op mijn verjaardag gingen we trainen. Dan denk je misschien: trainen en jarig zijn, dat wordt een feestje. Nee, Henk heeft geen apenkooi uitgezet maar een fiks parcours met vier rondjes. We gaan lekker door. 

Volgende week waarschijnlijk naar een andere fase van PowerSlim. Dan mogen we weer iets meer verschillende dingen eten.

 

Week 5: Een spannende persconferentie
Inmiddels zijn we 5 weken verder. Sorry vorige week geen update van ons.

We zijn bijna op het einde van ons PowerSlim avontuur, maar natuurlijk stopt het hier niet. We gaan op zoek naar een modus waardoor we in balans kunnen blijven. Dus we stappen niet gelijk weer over naar de chips en borrelnoten als we ons doel behaald hebben, maar blijven nog steeds op ons eetpatroon letten en 6 eetmomenten op een dag nemen.

Wat we wel merkten is dat het ontzettend helpt om dit samen te doen. Elkaar even aankijken als iemand een zwak moment heeft is fijn en belangrijk om het vol te houden. Ook merkten we dat niemand binnen ons gezin er nadelen van ondervond. De maaltijden zijn zo opgebouwd dat ook de niet-PowerSlimmers nog steeds lekker, en vooral gezamenlijk, kunnen eten.

De komende tijd zullen we 1 keer per twee weken naar onze PowerSlim coach gaan om te bespreken hoe het gaat. Daarnaast blijven we 3 à 4 keer onze personal trainingslessen volgen. Dat geeft ons namelijk heel veel voldoening! We weten dat je doel bereiken voor 80% afhankelijk is van wat je eet, maar die andere 20% moeten ook leuk zijn.

Tijdens de corona persconferentie zaten we te duimen.. als ze de sportscholen maar niet dichtgooien. We hadden al plannetjes gemaakt mocht het toch gebeuren, dan gaan we thuis trainen. Installeren we weer Zoom, zetten we de webcam aan en gaan we samen met onze sportmaatjes de via de beeldbuis trainen. Maar gelukkig… geen sportschool-lock-down. Want door fit te blijven heb je simpelweg meer weerstand.

Vanmorgen zijn we bij Tiny, onze PowerSlim coach, geweest. We komen nu nog maar eens in de twee weken langs. Belangrijkste voor ons is om nu te zorgen dat we in balans blijven. Bij Margriet gaat dat al goed, ik moet toch iets oppassen en mag zelfs weer iets meer eten.

We voelen ons er super goed bij, komend weekend gaan we er lekker even tussenuit en we hebben al een gourmet schotel besteld. Ook dat kan weer gewoon. Maar we letten wel een beetje op met de sausjes en het brood af.

Tiny
Coach van Oscar en Margriet

Zoek een PowerSlim coach bij jou in de buurt

Start nu met PowerSlim en word zelf ook een succesverhaal

Lees hier meer ervaringen
Pauline Wingelaar, 35 jaar uit Naarden "Pauline Wingelaar: ‘Ik maak nu bewuste keuzes’"

Tijdens onze zomervakantie werd er een foto van mij gemaakt in badpak, daar ben ik zo van geschrokken. Ik besloot om van start te gaan met het PowerSlim programma, onder persoonlijke begeleiding van mijn eigen coach.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
PowerSlimmer in the picture
Sjaak Janssen , 33 jaar uit Hedel "Gezonder eten? Ik had geen idee waar ik moest beginnen*"

Ik denk niet dat er veel diëten zijn die zo goed smaken en zo makkelijk zijn vol te houden. Met de uitstekende begeleiding van mijn PowerSlim coach Maike is het mij gelukt mijn doel te bereiken. En ik voel me op alle vlakken beter dan ooit!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer