Joost Viskaal 46 Jaar uit Den Haag

Ik wilde begeleiding, want zelf had ik het al zo vaak geprobeerd*

Ik ben vorig jaar oktober op advies van mijn vriendin naar de dokter gegaan, omdat ze vaak hoorde dat mijn adem stopte tijdens mijn slaap. De huisarts zei dat het zeer waarschijnlijk een vorm van slaapapneu is, 'iedereen heeft daar last van'. Niet super gevaarlijk en acuut, maar ‘als ik het zou willen testen, dan kon dat’.

Uiteindelijk heb ik begin november een slaaptest gedaan. De neuroloog maakte zich behoorlijk wat zorgen: mijn Apneu-index was 39. Geen idee wat het inhield. De arts vertelde me: normaal is 5, laag is 5-15, medium is 15-25 en alles boven de 25 is hoog! In mijn geval dus behoorlijk hoog: elk uur in mijn slaap hou ik 39x mijn adem voor langer dan 10 seconden in.

Ik vroeg of mijn levensstijl daarop van invloed was. De arts kon het mij niet garanderen maar ik kon het altijd proberen.

Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een manier waarop ik een nieuwe levensstijl zou aanleren. Een programma onder professionele begeleiding, want dit zelf doen had ik al zo vaak geprobeerd… 2 januari ging ik van start met het PowerSlim programma bij S-Lijn Voedingsadvies.

Mezelf strak houden aan het plan was de enige optie, want als het niet zou werken, kon ik in ieder geval zeggen dat het niet aan mij lag… Maar het werkte, gelukkig.

Mijn coach was altijd bereikbaar. Naast ons wekelijkse afspraak kon ik haar ook altijd een berichtje sturen als ik vragen had en kreeg ik direct antwoord. Die begeleiding was super!

Het was voor mij heel duidelijk wat ik wel en niet kan eten. Ik kwam in de flow en uiteindelijk ben ik half mei gestart met het afbouwen van PowerSlim om zo ‘op eigen benen’ te kunnen staan. Nu ben ik aan het uitzoeken hoe voor mij een ‘normaal’ eetpatroon eruit ziet waarbij ik in balans blijf. Ik vind dat je alles zou moeten kunnen eten, als het maar in balans is, met de juiste porties. Ik denk dat ik daar redelijk in geslaagd ben! Ik eet nu wel eens een pizza maar dan wel een halve, met gezonde ingrediënten. Dat zou ik voorheen nooit doen! Door PowerSlim ben ik me bewust geworden wat ik eigenlijk at en hoeveel en hoe een gezonde manier van eten eruit ziet.

PowerSlim gaat niet over minder eten, het gaat er om dat je anders leert eten. Een andere levensstijl. Mijn advies zou zijn: neem je tijd, het is geen wedloop, houd je aan het plan en dan gaat het je zeker lukken! Ook als het een keer een weekje minder gaat: blijf doorzetten, het gaat niet om die ene week, het gaat om je manier van eten!

Ik voel me met mijn gezonde levensstijl nu zoveel beter. Ik weet het: uiteindelijk heb ik het zelf gedaan, maar zonder PowerSlim en mijn coach Suzanne was ik zeker niet zo ver gekomen! Mooie ervaring en op naar een gezonder leven!

Suzanne
Coach van Joost

Zoek een PowerSlim coach bij jou in de buurt

Start nu met PowerSlim en word zelf ook een succesverhaal

Lees hier meer ervaringen
Pauline Wingelaar, 35 jaar uit Naarden "Pauline Wingelaar: ‘Ik maak nu bewuste keuzes’"

Tijdens onze zomervakantie werd er een foto van mij gemaakt in badpak, daar ben ik zo van geschrokken. Ik besloot om van start te gaan met het PowerSlim programma, onder persoonlijke begeleiding van mijn eigen coach.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
PowerSlimmer in the picture
Sjaak Janssen , 33 jaar uit Hedel "Gezonder eten? Ik had geen idee waar ik moest beginnen*"

Ik denk niet dat er veel diëten zijn die zo goed smaken en zo makkelijk zijn vol te houden. Met de uitstekende begeleiding van mijn PowerSlim coach Maike is het mij gelukt mijn doel te bereiken. En ik voel me op alle vlakken beter dan ooit!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer