Sonja van Ijzendoorn 63 Jaar uit Maashees

Ik voel me fit*

Mijn naam is Sonja van IJzendoorn. Tja, waar begin ik? Ik heb geen killer-body, ben geen bikini-babe maar vind een gezond lichaam wel heel belangrijk. Ik heb een bijzonder beroep, al meer dan 40 jaar, en heb nooit eerder gedacht dat mijn lichaam zo’n positieve resultaten kan geven in mijn beroep.

Wat doe ik dan, hoor ik je vragen. Ik ben professioneel instructrice binnen de paardensport met specialisatie in de dressuur. Daarnaast richt ik ook (jonge) paarden af en ben met mijn eigen paard in de hoge dressuur actief. Bij dit beroep hoort ook het veel onderweg zijn naar klanten om les te geven, veel rijden en vooral veel en lang werken. Het is daarom ook dat ik niet altijd evenveel aandacht voor mijn lichaam heb gehad.

Jaren en jaren liep en reed ik met veel pijn in mijn heupen. Een operatie durfde ik in het begin niet aan; want wat als ik niet meer op het paard kom? Maar het moment was in 2012 toch aangekomen dat er een nieuwe heup moest komen en het volgende jaar de tweede nieuwe heup. Gelukkig is dat allemaal erg goed gegaan. “Je wordt ouder” denk je dan als je ook na twee nieuwe heupen weer last krijgt en je prestatie van jezelf en je paard eronder lijden. Maar nee, dit was geen ouderdom.

Naar het schijnt heb ik al die tijd met een kapotte pees in mijn schouder gelopen en ben eindelijk na 10 jaar (ook omdat ik weer bang was voor het niet kunnen uitoefenen van mijn passie en beroep) daaraan geopereerd. En weer, na een goede revalidatie, merkte ik het verschil in mijn prestaties.

Wow, na deze grondige APK en grote beurt, voelde ik me weer dezelfde als toen ik 20 jaar geleden met mijn toenmalige paarden in de hoge dressuur reed! Super! En toch…… de final touch in de africhting van mijn paard kon ik maar niet halen. Lag het aan het karakter van het paard? Mijn huidige paard is er namelijk nogal eentje. Of…. Lag het aan mij?

Fysiek was ik inmiddels in orde; een echte bionic woman. Hmm…. Of dan toch? Heb ik mijn lijf misschien toch verwaarloosd? Hoort die zwemband eigenlijk wel bij mijn leeftijd? Zijn het dus geen ouderdom-kilo’s? Ik besloot om mezelf de kans te geven om wel de puntjes op de i te kunnen zetten in de africhting van mijn paard. Ik besloot dus mezelf aan te melden bij Inge Hendriks, PowerSlim voedingscoach bij TFM Boxmeer. Baat het niet, dan schaadt het niet, toch?

En nu, na 2,5 maand merk ik al verschil! Mijn resultaten zorgen ervoor dat ik mijn paard tot in de puntjes kan begeleiden. De oefeningen nog perfecter uit te kunnen voeren en nog meer een eenheid met mijn paard te kunnen zijn! Yes…. Ik heb mezelf bewezen dat ook kilo’s een belemmering kunnen zijn en ik heb niet eens een zware operatie nodig gehad om ze kwijt te raken. En heb ik inmiddels wel die killer-body, ben ik die bikini-babe….? Eh nee, daar zit mijn leeftijd dan toch wel echt in de weg…… Ik zit in ieder geval wel lekker in mijn vel! Ik voel me weer fit!

Veel gezonde groeten van mij en mijn paard Ufano.

Zoek een PowerSlim coach bij jou in de buurt

Start nu met PowerSlim en word zelf ook een succesverhaal

Zoek een coach

Lees hier meer ervaringen
Linda de Valk, 37 jaar uit Nijmegen "Jij wil toch ook stralen tijdens de feestdagen?*"

Ik heb ontzettend veel aan de hulp van mijn lieve PowerSlim coach. Ze heeft mij veel geleerd hoe ik een gezond eetpatroon kan toepassen op basis van mijn wensen.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Annemarie van Heesch, 54 jaar uit Empel "Het eetdagboekje van Annemarie"

Annemarie deelt haar eetdagboekje tijdens het PowerSlim programma. "Het voelt helemaal niet als een dieet!"

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer