Cindy Lepelaars 44 Jaar uit Riethoven

Ik ben al 4 jaar in balans, dit zijn mijn tips*

Het is April 2016.
Altijd was ik bezig met anderen, zorgen, zorgen, zorgen. Maar daarbij vergat ik mezelf.

Ik ben Cindy, 43 jaar oud inmiddels. Ik ben getrouwd met Kees en moeder van twee geweldige mannen van 15 en 13 jaar oud. Zoals ik al schreef was ik altijd bezig met zorgen voor anderen. Mijn mannen verdienden het beste en daar zette ik me meer dan 100% voor in. En dit was niet altijd makkelijk. Het waren soms pittige tijden bij ons thuis door de gezondheid van de heren, maar ik ging door! Niet denkend aan mezelf.

Verder werk ik als verpleegkundige in het Catharina Ziekenhuis op de afdeling Inwendige geneeskunde/Maag- Darm- Leverziekten. Ik wil het beste voor mijn patiënten. Daar geef ik alles voor! Het is een drukke en soms hectische afdeling, maar.. O, wat hou ik van mijn werk.

In April 2016 barst de bom. De knop moet om! Ik ben niet trots op mezelf en zorg niet goed voor mezelf. Ik vergat mezelf! Anderen waren altijd belangrijker en als ik in de spiegel keek kon ik wel huilen. Ik was niet blij! Ik zag een ongelukkige vrouw, die niet bezig was met een gezonde levensstijl en zich steeds verschrikkelijker voelde.

De knop moest om, ik koos voor mezelf! Voor een andere levensstijl. Ik wilde bewust bezig zijn met wat ik deed, wat ik eet en wat ik voel. Maar wat zag ik daar eigenlijk tegenop. Ik was heel blij dat mijn man achter me stond en met me mee ging doen. Ik meldde me aan voor een kennismakingsgesprek bij Nicole, een PowerSlim coach bij mij in de buurt. Met lood in mijn schoenen.

Vanaf het eerste moment dat ik bij Nicole binnenstapte hadden we een klik. Zij gaf me vertrouwen en liet me in mezelf geloven. Ik ging dit doen! Ik had zelf al actie ondernomen maar merkte dat ik een stok achter de deur nodig had.

Met het starterspakket ging ik naar huis en vanaf dat moment veranderde alles! Ik voelde me met de week veranderen. Ik was bewuster bezig met mijn eten en met mijn leven. Iedere week zag ik Nicole, die me steunde bij alles wat ik deed. Ze was er voor een gezellig praatje, voor een hart onder de riem, voor motivatie, voor alles! Wat een geweldig mens! Wat was en ben ik blij met haar!

Al snel bereikte ik mijn doel. Wat voelde ik me trots en wat was ik veranderd. Inmiddels zijn we 4 jaar verder en ben ik nog steeds in balans. Ik voel me een ander mens en als ik terugkijk naar de foto’s van toen herken ik mezelf niet meer.

Inmiddels werk ik nog steeds als verpleegkundige. Ik sport 3 tot 4 keer per week omdat ik het leuk en fijn vind om te doen. Ik zit veel lekkerder in mijn vel. Ik zie Nicole nog steeds 1 keer per maand voor die stok achter de deur, maar heb inmiddels ook het vertrouwen dat ik in balans blijf. Dat ik het kan! Dat ik er mag zijn en het waard ben.

Wat ben ik blij met mijn keuze toen! Inmiddels heb ik ook vele mensen geïnspireerd om voor zichzelf te kiezen en de stap te nemen om hun levensstijl te veranderen. Zo is mijn moeder vorig jaar ook gestart bij Nicole. Ook mijn zusje heeft haar levensstijl omgegooid en ziet haar doel in zicht komen.

Deze week appte Nicole me of ik mijn verhaal niet eens op papier kon zetten voor PowerSlim. Ze schreef me: ‘Cin, dit is echt iets voor jou. Je hebt een topresultaat en bent al zo lang in balans.’ Bij deze deel ik dan ook graag mijn ervaringsverhaal. Maar Nicole… zonder jou had ik dit niet kunnen doen. Dankjewel!

Tips van Cindy om in balans te blijven

 1. Dat is zeker mijn maandelijkse stok achter de deur bij mijn coach
  Ten eerste zijn deze afspraken gezellig en kijk ik er iedere keer naar uit om naar haar toe te gaan. We praten over van alles en nog wat maar ook over hoe het gaat qua gewicht, of er bijzonderheden zijn voor de komende maand en of ik vragen heb. Ik neem af en toe nog steeds iets lekkers mee van PowerSlim. Zonder de begeleiding van Nicole was het me zeker niet gelukt. Nicole is een geweldig lieve topper.
  Ook mijn moeder is gaan PowerSlimmen en mijn zus eet tegenwoordig ook koolhydraatarm. Door het samen te doen, lukt het beter om het vol te houden. Zo kun je fijn ideeën uitwisselen met elkaar. Ik ben trots op hen! Inmiddels heb ik vele mensen geïnspireerd en het is leuk om te zien hoe het dan met anderen gaat.
 2. Water drinken
  Ik drink eigenlijk de hele dag door water. Ik kom zeker aan 2,5 liter per dag. Hierdoor heb ik minder snel een honger gevoel en het reinigt je lichaam. Iedere avond drink ik 1 glas cola zero. Daar kijk ik nog steeds naar uit iedere dag.
 3. Let op je koolhydraten
  Zelf heb ik als basisregel dat de dingen die ik eet niet meer dan 5 gram koolhydraten per 100 gram mogen bevatten. Dit werkt voor mij prima. Soms is het wel wat meer natuurlijk maar dat compenseer ik dan weer door de volgende maaltijd wat minder koolhydraten te eten. Belangrijk is dat je geniet van wat je eet. Soms is het iets minder gezond, maar een ‘minder gezonde maaltijd’ is nog geen ‘minder gezonde dag’.
 4. Bij iedere maaltijd eet ik groenten
  Ik heb een hele tijd terug een vershouddoos gekocht met vakken en een deksel waarin ik steeds verse groenten heb zitten. Deze staat bij mij iedere maaltijd op tafel. Hierin zitten dan komkommer, worteltjes, bloemkool, radijs, paprika, etc. en vaak staat er in het midden van de doos een verantwoord sausje waar we lekker in dippen. Zo eet je snel al veel meer groenten wat ook weer goed vullend is. En een groot voordeel: de kinderen vinden dit zo ook veel lekkerder en gezelliger en eten dus ook mee.
 5. Eet mee met je gezin
  Dit maakt het veel makkelijker dan dat je apart voor jezelf gaat koken. Met kleine aanpassingen pas ik een maaltijd aan zodat deze passend is binnen mijn nieuwe levensstijl. Je zal je levensstijl voor altijd moeten omgooien en dat kun je beter doen door het je eigen te maken. Hierdoor kost het je geen moeite. Als de rest van het gezin bijvoorbeeld aardappelen eet dan zorg ik ervoor dat ik een extra portie groenten voor mij heb. Ook in een restaurant vraag ik om extra groenten of sla in plaats van aardappelen, brood of friet en vraag ik om het sausje er apart bij te doen zodat ik zelf kan beslissen hoeveel ik hiervan wil gebruiken.

Nicole
Coach van Cindy

Zoek een PowerSlim coach bij jou in de buurt

Start nu met PowerSlim en word zelf ook een succesverhaal

Lees hier meer ervaringen
Pauline Wingelaar, 35 jaar uit Naarden "Pauline Wingelaar: ‘Ik maak nu bewuste keuzes’"

Tijdens onze zomervakantie werd er een foto van mij gemaakt in badpak, daar ben ik zo van geschrokken. Ik besloot om van start te gaan met het PowerSlim programma, onder persoonlijke begeleiding van mijn eigen coach.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
PowerSlimmer in the picture
Sjaak Janssen , 33 jaar uit Hedel "Gezonder eten? Ik had geen idee waar ik moest beginnen*"

Ik denk niet dat er veel diëten zijn die zo goed smaken en zo makkelijk zijn vol te houden. Met de uitstekende begeleiding van mijn PowerSlim coach Maike is het mij gelukt mijn doel te bereiken. En ik voel me op alle vlakken beter dan ooit!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer