Betty Kessens, 68 Jaar uit Den Bosch

"Het eetdagboekje van Betty"

Ik had last van mijn knieën en ging naar een orthopedisch chirurg. Hij constateerde dat ik twee versleten knieën had. Bij de kliniek waar ik geopereerd wilde worden was het van belang dat je niet te zwaar was. De risico’s zouden dan namelijk groter zijn.

Mijn doel was dus om een gezonde levensstijl aan te leren. Omdat een vriendin van me het PowerSlim programma had gevolgd bij Super Shape en erg tevreden was, heb ik me ook aangemeld voor een intakegesprek.

Zelf was ik al begonnen met het eten van minder koolhydraten, maar ik wilde graag begeleiding om op een gezonde manier sneller mijn doel te bereiken. En dat is me gelukt!

In fase 1 nam ik 5 eetmomenten per dag, indien nodig nam ik in de avond nog een 6e eetmoment. Een doorsnee dag zag er als volgt uit:

  • Ontbijt: magere kwark met PowerSlim muesli
  • Tussendoor: een PowerSlim crunchy reep, bijvoorbeeld de crunchy kokos reep of cripsy karamel
  • Lunch: twee sneetjes PowerSlim sesam lijnzaadbrood met cottage cheese en 100g tomaatjes
  • Tussendoor: weer een lekkere PowerSlim crunchy reep
  • Diner: dit varieerde dagelijks, bijvoorbeeld courgetti met zalm of een stukje vlees met groente. In het PowerSlim kookboek staan heel veel lekkere recepten.
    Mijn favoriete recepten zijn : Thaise currysoep met gerookte zalm en nasi van broccolirijst.
    Nu komt het ook wel eens voor dat ik bij vrienden wordt uitgenodigd om te komen eten. Ik neem dan altijd voor de zekerheid een maaltijd mee, bijvoorbeeld een salade. Op deze manier weet ik zeker dat ik niet te veel koolhydraten binnenkrijg. Wanneer je dit vooraf aangeeft vindt niemand dat vervelend.
  • Tussendoor: indien ik ’s avonds nog honger had nam ik nog een PowerSlim reep

Dat je tussendoortjes mocht in de vorm van repen vond ik echt heel fijn. Op deze manier voelde het niet echt als een dieet. Ook had ik niet verwacht dat je snel aan kleinere porties went.

Mijn grootste uitdaging was om elke dag niet te snel aan een reep te beginnen. ’s Avonds nam ik koffie met ongezoete amandelmelk en daarna nog een keer thee. Dat was mijn manier om er goed mee om te gaan. Ook het doel goed voor ogen houden blijft belangrijk.

Mijn gezonde eetpatroon heeft me zoveel opgeleverd. Ik voel me veel beter, zelfs in de avonden heb ik nog genoeg energie. Ik zie er veel beter uit en voel me daardoor ook beter. Ook mijn knieoperatie is inmiddels achter de rug en de revalidatie verliep goed.

Dat ik op mijn leeftijd (68 jaar) een andere levensstijl zou aanleren en letterlijk zo goed in mijn vel zit had ik niet durven dromen.

Mijn succestip voor iedereen die gezonder wil leven: zorg ervoor dat je altijd goed voorbereid bent zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Wil jij ook graag je eetdagboekje met ons delen? Stuur een mailtje naar marketing@powerslim.nl met jouw eetdagboekje, favoriete recepten, tips, etc. om zo andere PowerSlimmers te inspireren.

Eveline
Coach van Betty

Zoek een PowerSlim coach bij jou in de buurt

Start nu met PowerSlim en word zelf ook een succesverhaal

Zoek een coach

Lees hier meer ervaringen
Tatiana Voorbrood, 40 jaar uit Moordrecht "Ik ga zelfverzekerd de zomer in!*"

Ik heb van mijn coach geleerd anders te eten, en niet minder. Te genieten en toch in balans te blijven. Ik voel me veel beter en lekkerder in mijn vel dan ooit. Dat gun ik iedereen!

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Bridget Maasland, 45 jaar uit Amsterdam "Bridget Maasland: “Met PowerSlim behaalde ik eindelijk mijn doel”*"

Mijn coach heeft me geleerd waar ik het beste op kan letten. Ik let nu veel meer op de voedingswaarden van producten en ben me er bewuster van waar koolhydraten in zitten.

Lees meer
* Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer

* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer